Veď to bol úplný chaos. Žeby niekto spolupracoval s Ruskom? Taký bystrý tam nikto nebol, prehovoril vplyvný poradca o kampani Donalda Trumpa

    0
    Trump verzus CNN (Autor: ReproFoto: Twitter)

    Bývalý poradca Donalda Trumpa, ktorý strávil dlhé roky v Rusku, Michael Caputo uviedol v exkluzívnom rozhovore pre americkú televíznu stanicu CNN, že pri volebnej kampani „ani raz nepočul“, že by niekto zmieňoval Rusko v spojení s prezidentskou kampaňou Donalda Trumpa.

    Caputo, ktorý bol Trumpovým poradcom v oblasti komunikácií, je jedným z niekoľkých bývalých poradcov súčasného amerického prezidenta, ktorého prípad je prešetrovaný v súvislosti s údajnou ruskou stopou v amerických prezidentských voľbách z minulého roku.

    „Zo všetkých bývalých spolupracovníkov Donalda Trumpa má Caputo zrejme najhlbšie napojenie na Rusko: v 90. rokoch žil dlhý čas v Moskve, sám uvádza, že pracoval pre Kremeľ a dosiaľ má v Rusku biznis,“ uvádza CNN.

    „Mali sme s tou kampaňou toľko práce, že sme mali čo robiť, aby sme sa každý deň dostali do postele. Nedokážem si predstaviť, že by niekto mal čas, nieto ešte zdroje, aby sa pustil do niečoho takého,“ vyjadril sa Caputo k obvineniu zo spolupráce medzi osobami Trumpovej kampane a Kremľom.

    „Každý, kto pozorne Trumpovu kampaň sledoval, predsa musí vedieť, že od prvého do posledného momentu išlo o úplne chaotickú operáciu. Predstava, že by niekto z Trumpovho tímu bol taký prezieravý a úlisný, je úplne smiešna,“ dodal Caputo. 

    Michael Caputo sa po prvýkrát ocitol v Rusku v roku 1994, keď bol podľa svojich vlastných slov vyslaný do Moskvy americkou vládou, aby pomohol novovznikajúcej ruskej vláde s volebnou legislatívou.

    „Poslal ma tam Clinton, aby som sa ‚miešal‘ do ich volieb,“ uviedol Caputo v rozhovore pre CNN, používajúc rovnaký jazyk, s akým je spájaná súčasná kontroverzia.

    - Reklama -