Čože? Nemať deti? Ekonómka sa zdesila nad nápadom, ako zachrániť svet. Skutočne sila. A spomenula černochov

    0
    Markéta Šichtařová (Autor: Archív M. Š.)

    Štúdia vedcov zo švédskej univerzity v Lunde uvádza, že tým, že budete mať o jedno dieťa menej, pomôžete planéte viac, než keď budete triediť odpad či sušiť bielizeň na šnúre. Autori štúdie totiž spočítali, koľko emisií oxidu uhličitého človek a jeho potomkovia spôsobia. Štúdia tiež radí, aby ľudia vypustili zo svojich jedálničkov mäso, prestali lietať a jazdiť autom.

    „Už to vidím, ako sa napríklad Eritrejčania v rámci boja proti zmene klímy rozhodnú nerozmnožovať sa… Čo to musia byť za zvláštnych ľudí, ktorí žiadajú od ostatných, aby sa vzdali svojho biologického naprogramovania, aby neplnili účel, na ktorý sa narodili, teda rozmnožovanie? Ach, áno, to sú Švédi,“ poznamenala Šichtařová, sama matka početnej rodiny.

    Ekonómka si neodpustila ani ďalšie rypnutie. Švédsko je podľa nej krajina, kde sú svadby prežitkom, deti sa rodia čoraz menej a úbytok obyvateľstva je nahradzovaný len vďaka migrácii. „A k nám tlačia Nórske fondy, aby nás to naučili robiť tiež tak,“ uzavrela ekonómka.

    Celý príspevok Markéty Šichtařovej:

    Jj, už to vidím, ako sa napríklad Eritrejčania v rámci boja proti zmene klímy rozhodnú nerozmnožovať sa… Čo to musia byť za zvláštnych ľudí, ktorí chcú od ostatných, aby sa vzdali svojho biologického naprogramovania, aby neplnili účel, na ktorý sa narodili, teda rozmnožovanie? Ach, áno, to sú Švédi. To je taká tá krajina, kde sú svadby prežitkom, deti sa rodia čím ďalej menej, úbytok obyvateľstva nahrádzajú len vďaka imigrácii a k nám tlačia Nórske fondy, aby nás to naučili robiť tiež tak.

    Pôvodný text TU.

    - Reklama -