Útokov v berlínskom metre pribúda. Môžu za to „cudzinci“

    0
    Útok v berlínskom metre (Autor: ReproFoto: YouTube)

    V novembri minulého roka pobúrilo celé Nemecko krátke video z bezpečnostnej kamery na stanici metra Hermannstraße v prisťahovaleckej štvrti Neukölln. Jeden z členov prisťahovaleckého gangu brutálne skopol zo schodov nič netušiacu 26-ročnú ženu a len vďaka náhode sa všetko neskončilo smrťou. Minulý týždeň súd 28-ročného Svetoslava Stoikova nepodmienečne odsúdil za ťažké ublíženie na zdraví na dva roky a jedenásť mesiacov odňatia slobody.

    Zábery z kamery ukazujú, ako žena schádza po schodoch na nástupište. O niekoľko sekúnd neskôr sa na scéne objavuje skupinka mladých mužov. Jeden z nich drží v ruke cigaretu a plechovku piva. Následne sa odpojí od ostatných, a keď je žena asi v polovici schodiska, zozadu ju brutálne skopne na zem. Obeť jeho nepochopiteľného činu utrpela okrem šoku zlomeninu ruky a poranenie hlavy. K ďalšiemu incidentu došlo len o niekoľko týždňov neskôr.

    Denník Bild v pondelok zverejnil fotografie, ktoré zachytila bezpečnostná kamera v neskorých večerných hodinách 27. januára tohto roka na stanici metra Gesundbrunnen. Dvaja muži vtedy napadli troch cestujúcich vo veku od 20 do 23 rokov. Ako policajtom opísali situáciu traja napadnutí, v jednej chvíli za sebou začuli hluk. Zbadali dvoch mužov s bradou, pričom jeden z dvojice na nich z ničoho nič zaútočil.

    Hoci k útoku došlo už takmer pred pol rokom, policajti zatiaľ páchateľa nedolapili. To je zároveň dôvod, prečo sa celá záležitosť dostala do médií. Berlínska polícia aj prostredníctvom denníka Bild žiada prípadných svedkov či tých, ktorí na záberoch dvoch násilníkov spoznali, aby jej na príslušnom telefónnom čísle poskytli bližšie informácie. K tretiemu prípadu násilného útoku v berlínskom metre došlo 11. júna, obeťou sa stal 38-ročný muž.

    Incident sa odohral na stanici Alexanderplatz v skorých ranných hodinách a v mnohom pripomína udalosť z minulého októbra. Aj tentoraz útočník svoju obeť doslova skopol zo schodov. Rovnako zbabelo a nezmyselne ako vlani na jeseň v Neuköllne. Páchateľom je podľa záberov z bezpečnostnej kamery muž s krátkymi čiernymi vlasmi a berlínska polícia opäť žiada o pomoc verejnosť. Jeho obeť sa po páde zastavila až pri železnom zábradlí, pričom utrpela rozsiahle podliatiny po celom tele a v neposlednom rade závažné poranenie hlavy.

    Celý text si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -