Islamská kultúra je nekompatibilná s tou našou. Čím väčšie množstvo týchto ľudí prichádza, tým väčšie problémy vznikajú, varuje politológ

    0
    Anjem Choudary káže davu (Autor: Facebook, PoliticsHome)

    „Európska únia je dlhodobý projekt, pomerne utopický. Môže sa teoreticky reformovať, ale ja si myslím, že speje k svojej skaze,“ podotkol Tomský. To, čo však považuje za problém, je islam.

    „Keď v určitej štvrti stúpa počet islamských prívržencov, najprv zmiznú psy. Je známe, že pes pohrýzol Mohameda, a tí chlapci začnú hádzať kamene do psov. Keď ten počet islamských detí v školách narastá, začínajú sa sťažovať matky dievčat, že musia chodiť ku gynekológovi, majú spoločnú telesnú výchovu, a žiadajú separáciu. Prekáža im bravčové mäso v kuchyni. A takto pribúda ten tlak,“ hovorí Tomský o situácii v moslimských štvrtiach. Briti potom napríklad štvrte opustia a getoizácia postupuje.

    „Islamská kultúra – tí ľudia sú nevinní, tí v tom vyrástli – je nekompatibilná s našou kultúrou,“ poznamenal Tomský. „Čím väčšie množstvo týchto ľudí prichádza, tým väčšie problémy vznikajú. Sú predovšetkým politické, ekonomické a je to aj problém terorizmu,“ dodal.

    Tomský sa takisto domnieva, že moslimskí utečenci sú jediní utečenci, ktorí predstavujú problém. „Islamské náboženstvo je totiž sektárske náboženstvo,“ povedal jasne. Je podľa neho neprispôsobivé a považuje sa za vyššiu kultúru.

    Reč bola aj o prerozdelení migrantov podľa kvót. „Ako môžete rozdeľovať utečencov podľa nejakého kľúča do krajín, do ktorých oni ísť nechcú?“ spýtal sa v tejto súvislosti Tomský s tým, že hlavným problémom sú vraj otvorené hranice.

    Frontex podľa jeho slov slúži na záchranu utečencov. Neziskovky si z ich lovenia z mora urobili podľa neho biznis, on sám by ich zakázal. „Existuje obrovský záujem na tom sem tých ľudí privážať. Európska únia sa neprejavila ani raz, že by tie hranice chcela uzavrieť,“ podotkol Tomský ostro a dodal, že presne toto by sa malo stať – ochrana vonkajších hraníc.

    Video si môžete pozrieť TU.

    - Reklama -