Bugár požičal vlastnej strane státisíce eur, aj keď priznáva len poslanecký plat. Zarobil vraj na predaji pozemkov štátnej firme

    0
    Béla Bugár, predseda strany Most - Híd (Autor: Jozef Hübel)
    Béla Bugár poskytol strane podľa výročnej správy Mosta-Híd 400 000 eur za päťpercentný úrok. Portál Aktuality.sk píše, že predseda strany nie je jediný, kto požičal vlastnej strane. Rovnakú sumu si Most požičal aj od šéfa rezortu životného prostredia Lászlóa Sólymosa. Aj on poskytol pôžičku z vlastných úspor. 
     
    Most peniaze vrátil ešte vlani, keď sa po voľbách dostal do parlamentu a získal peniaze od štátu za získané hlasy. Na úrokoch podľa portálu Aktuality.sk zarobili Sólymos a Bugár dovedna 13 000 eur, ale minister životného prostredia však okrem tejto pôžičky venoval strane aj štedrý dar 20 000 eur. Minister požičal z vlastných úspor, ktoré má za roky podnikania. 
     
    Odpoveď, kde Béla Bugár zarobil státisíce eur, ktoré požičal strane, sa podľa portálu ukrýva v obchode s Národnou diaľničnou spoločnosťou z roku 2014. Bugár vtedy predal 42-tisíc metrov štvorcových ornej pôdy v Dunajskostredskom okrese. V roku 2006 kúpil tento pozemok za 25 000 eur a pred tromi rokmi ho predal štátnej firme za 528 000 eur. NDS pozemky kúpila, aby na nich mohla stavať. 
     
    Len pripomeňme, že Most-Híd nie je jediná strana, ktorá si požičala od svojich členov. Napríklad SNS si pred dvomi rokmi požičala od vlastného predsedu Andreja Danka takmer 300 000 eur. Takéto pôžičky sú v súlade so zákonom. 
     
    Celý text nájdete TU.  
     
    - Reklama -