Trumpov syn si poriadne zavaril. Stretnutie s právničkou napojenou na Kremeľ musí vysvetľovať dookola. Bola to strata času, vyhlásil najnovšie o jednaní

    0
    Donald Trump junior (Autor: TASR)

    “O nič nešlo. Nemal som mu čo povedať. Niekto mi poslal e-mail. Nemôžem za to, čo mi niekto pošle. Prečítal som si ho a odpovedal som naň, ako sa patrí,” uviedol v rozhovore pre spravodajskú televíziu Fox News Donald Trump mladší, pričom dodal, že nijaké hodnotné informácie od ruskej právničky Natalie Veseľnickej nezískal a ich stretnutie bolo pre neho stratou času.

    Donald Trump mladší zverejnil v utorok e-mailovú komunikáciu predchádzajúcu stretnutiu s Veseľnickou, ktorého účelom malo byť odovzdanie kompromitujúcich informácií o vtedajšej otcovej protikandidátke Hillary Clintonovej.

    Správy, ktoré si Donald Trump mladší vymieňal so sprostredkovateľom tohto stretnutia, publicistom Robom Goldstonom, predstavujú podľa agentúry AP prvý písomný dôkaz o tom, že rodinný príslušník dnešného šéfa Bieleho domu pristúpil na predmetnú ponuku s vedomím, že má súvislosť so snahami ruskej vlády pomôcť vo voľbách Trumpovi. 

    Goldstone ponúkal Trumpovi mladšiemu ako blízkemu spolupracovníkovi republikánskeho kandidáta na prezidenta stretnutie so “zástupkyňou ruskej vlády”, ktorá mu mala poskytnúť “isté oficiálne dokumenty a informácie kompromitujúce Clintonovú a jej styky s Ruskom”.

    Ruská právnička poprela, že poskytla kompromitujúce informácie

    Ruská právnička, ktorá sa počas vlaňajšej volebnej kampane pred americkými prezidentskými voľbami stretla so synom súčasného prezidenta Donaldom Trumpom mladším, v noci nadnes uviedla, že mu počas ich stretnutia neposkytla nijaké kompromitujúce informácie o demokratickej kandidátke Hillary Clintonovej. Informovala o tom dnes agentúra AP.

    Na otázku, či mala nejaké kompromitujúce informácie o Clintonovej, Natalia Veseľnická odpovedala, že “to nie je pravda” a Donaldovi Trumpovi mladšiemu “to aj povedala”.

    “Nikdy som nijaké kompromitujúce informácie nemala, a ani som mať nemohla,” uviedla Veseľnická, pričom dodala, že “nezastupuje nikoho” okrem seba.

    Veseľnická trvá na tom, že “dostala ponuku stretnúť sa s Trumpom mladším” na “súkromnom podujatí, ktoré nemalo nič spoločné so skutočnosťou, že išlo o syna kandidáta na prezidenta”.

    Veseľnická tiež povedala, že si nie je istá, či súčasný šéf Bieleho domu Donald Trump v čase, keď sa stretnutie konalo, už bol kandidátom Republikánskej strany na úrad amerického prezidenta.

    - Reklama -