VIDEO, ktoré letí internetom. Merkelová ako brušná tanečnica vyčíňa s utečencami

    0
    Angela Merkelová (Autor: TASR)

    Slakonja na seba upútal pozornosť už v nedávnej minulosti, keď výstižne parodoval amerického prezidenta Donalda Trumpa a jeho ruský náprotivok Vladimíra Putina. Teraz sa rozhodol natočiť „bláznivé video“, ktorého ústrednou postavou je práve nemecká kancelárka. Vedľa Angely Merkelovej sa na štvorminútovom videu objavujú aj Adolf Hitler, Donald Trump, futbalový reprezentačný tím Nemecka a, samozrejme, tiež utečenci.

    Utečenci sú pritom zobrazení ako zombie. „Tí ľudia, ktorí prichádzajú do Európy, nemajú vôbec žiadne príležitosti, ktoré by mali dostať. Sú to vlastne takí živí-mŕtvi,“ vysvetľuje herec slovinského národného divadla. Po Trumpovi, Putinovi a Merkelovej podľa svojich slov plánuje natočiť parodický klip aj na tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, vodcu komunistickej Severnej Kórey Kim Čong-una a ďalších svetových štátnikov.

    Video pripomína klip k popovej hudbe a Merkelová v podaní nalíčeného Slakonju v úvodnej sekvencii loví s prútom v ruke ryby. Cez bizarné „výtvarné stvárnenie“ pieseň v podaní Merkelovej odkazuje na reálnu situáciu. „Keby som chytila zlatú rybku, mala by som jedno prianie. Chcela by som vrátiť čas, aby som sa mohla lepšie pripraviť na príchod ľudí zo všetkých kútov sveta. Ľudia teraz o mne hovoria škaredo, ale ja som pripravená pomôcť všetkým,“ sľubuje kancelárka.

    V ďalších sekvenciách príde aj na obľúbený gag amerických grotesiek z éry nemého filmu. Merkelová vyzýva utečencov, aby prišli do Nemecka a „ochutnali slivkový koláč a smoothie“. V tej chvíli berie koláč a pricapí ho na tvár najbližšieho utečenca-zombie. „Keď máte problém, neváhajte mi zavolať. Ja som predsa vaša Mutti,“ spieva si v songu ako vystrihnutom z 80. rokov rozjašená Angela Merkelová, okolo ktorej sa v divokom rytme pohupujú utečenci.

    V refréne potom Slakonja alias Merkelová nabáda všetkých potrebných, aby jej zavolali, pretože ona je „preoblečeným anjelom“. „Zavolajte Angele, zavolajte Angele. Som preoblečeným anjelom. Niekdajšou pannou z raja. Poďte všetci spolu. Urobte vláčik ´hu, hu´. Vybudujeme nový lepší svet. Oktoberfest po celý rok. Vitajte v novej Európe, novom Nemecku, v novom svete. Wir schaffen das,“ končí Merkelová svojím obľúbeným sloganom My to zvládneme.

    Merkelová v klipe vystupuje ako bokmi silno vrtiaca brušná tanečnica či ako „zvodná“ žena z erotickej linky. Medzitým stihne tancovať medzi vystrájajúcimi anjelikmi, futbalistami nemeckého národného tímu a, samozrejme, všadeprítomnými utečencami. V jednej z pasáží Merkelová zvlieka modré nohavice so vzorom Európskej únie a plieska si vo výrečnom geste na zadok, na ktorom sa objavuje nápis „brexit“.

    autor: Josef Provazník

    - Reklama -