VIDEO Donald Trump sa medzi veteránmi pustil do médií: Ja som prezident, nie oni. CNN je hanba žurnalistiky

    0
    Americký prezident Donald Trump reční v Palm Beach. (Autor: TASR)

    „Mainstreamové médiá sa nás snažia šírením svojich dezinformácií a lží umlčať. Ale my sa nenecháme, pretože ľudia poznajú pravdu. Tieto médiá sa ma snažili zastaviť na mojej ceste do Bieleho domu. Ale ja som teraz prezidentom Spojených štátov, nie oni,” vyhlásil americký prezident, ktorý s médiami bojuje už niekoľko mesiacov. Predvčerom sa napríklad nevyberavo pustil do Joa Scarborougha a Miky Brzezinskej z televízie MSNBC.

    Prvého menovaného z novinárov označil za šialenca a jeho kolegyňu za hlúpu. „Oni dvaja sami osebe však nie sú zlí ľudia. Ako bude prebiehať ich sledovaná šou Morning Joe, jednoducho určujú ich šéfovia,” napísal Trump na svojom Twitteri, kde okomentoval tiež rozhodnutie MSNBC zrušiť nedávno naštartovanú reláciu bývalej novinárky z Fox News Grety Van Susteren. „Ona sa úplne vymkla kontrole. Nechcela šíriť protitrumpovskú nenávisť, tak musela skončiť,” cituje prezidenta denník The New York Times.

    Prezident sa tiež vrátil ku kauze spravodajskej televízie CNN, ktorej vplyvný producent John Bonifield na tajnej nahrávke konzervatívneho aktivistu James O'Keefa pripúšťa, že sa CNN voči Trumpovi dopúšťa “honu na čarodejnice”. Bonifield sa vyjadruje predovšetkým k údajnému napojeniu Trumpa na Rusko, ktoré malo údajne rozhodnúť voľby v jeho prospech. „Nemáme v ruke žiadny skutočný dôkaz, ale umelé priživovanie tejto kauzy nám prináša neskutočnú sledovanosť,” dodal.

    „Som rád, že sa potvrdilo, že CNN šíri dezinformácie a robí hanbu solídnej žurnalistike,” uviedol prezident a dodal, že médiá zašli príliš ďaleko a namiesto jeho osoby ničia samy seba. „Nečestné médiá nás od plnenia našich cieľov v prospech amerického ľudu nezastavia. Ich agenda nie je vaša agenda,” povedal prezident smerom k svojim priaznivcom na zhromaždení. „Miesto toho, aby postupovali múdro a pomocou jemných nástrojov, vrhli sa na mňa doslova so sekerou v ruke. A ľudia to, samozrejme, vidia,” vysmial sa Trump médiám.


    Zdroj: YouTube.com/Reakcia Miky Brzezinskej na vyjadrenie prezidenta Donalda Trumpa

    - Reklama -