VIDEO Ľudia, máte dôstojný život? Pýta sa Kollár. Toto je cesta. A ukázal prstom na Volkswagen

    0
    Boris Kollár - hnutie Sme rodina (Autor: TASR)

    V úvode relácie sa poslanec Boris Kollár vyjadroval k rastu ekonomiky, pričom povedal, že vláda sa chváli niečím, za čo nie je priamo zodpovedná. Rast slovenskej ekonomiky vidí v raste ekonomiky celej Únie a pripomína, že sme proexportná krajina. „Keď sa darí Nemecku, darí sa Slovensku,“ podotkol Kollár.

    Ďalej predseda hnutia Sme rodina upozornil na to, že aj keď deficit klesá, stále je vyšší ako napríklad v susednom Česku. Podobne to je aj s nezamestnanosťou. „Richter sa aj s premiérom Ficom chváli, že 7,35, proste číslo majú ako mantru,“ povedal Kollár a uviedol, že napríklad v Česku alebo Maďarsku je nižšia nezamestnanosť. „Tak čím sa chválime? Dokonca Bulhari sú nižší a Rumuni majú 5,3, čo sme sa z nich vždy vysmievali,“ uzavrel.

    Ľudia, máte dôstojný život?

    Opozičný poslanec rovnako pripomenul, že pre štandardných politikov, akými sú minister práce Ján Richter alebo premiér Robert Fico, je nezamestnanosť iba číslo, a upozornil na to, že v minulosti boli otroci, ktorí tiež mali všetci prácu, no otázka znie, či mali dôstojný život. „Ľudia, ste zamestnaní a máte dôstojný život?“ opýtal sa poslanec a zároveň si aj odpovedal, „no asi ťažko,“ pričom narážal na to, ako sa výsledky ekonomiky premietajú do bežného života ľudí.

    Kollár sa s moderátorom rozprával aj o najväčšom štrajku v súkromnej firme, vo Volkswagene, ktorý trval šesť dní. „Ja si myslím, že toto je cesta,“ vyjadril sa Kollár a poznamenal, že vidieť, že nové odbory robia pre ľudí. „Ľudia dostali len to, čo si zaslúžia. Som presvedčený, že to prejde aj smerom ku KII a k ostatným veľkým podnikom,“ doplnil.

    V závere relácie sa téma dostala aj na návrh generálneho prokurátora Jaroslava Čižnára, ktorý podal podnet na rozpustenie politickej strany Ľudová strana Naše Slovensko. Moderátor sa niekoľkokrát Kollára opýtal, či označuje stranu Mariana Kotlebu za fašistickú, no odpovede sa nedočkal. Predseda Sme rodina odpovedal vyhýbavo s tým, že nikdy nepočul od Kotlebu napríklad velebiť holokaust a kým nedostane odpovede na takéto otázky, nemôže to povedať.


    Zdroj:YouTube/Boris Kollár  Vláda sa chváli rastom ekonomiky, za ktorý nie je zodpovedná!

    - Reklama -