VIDEO Oni veselí, my mimo, ale musíme hrať podľa ich pravidiel. Takto funguje Ficovo jadro v praxi, vysvetľuje Krajniak

    0
    Milan Krajniak (Autor: OS)

    „Reči o fair play a solidarite sa hovoria, ale chlieb presadzovania národných záujmov sa je. O ničom inom jadro EÚ nie je,“ tvrdí opozičný poslanec Milan Krajniak na sociálnej sieti. Podľa jeho názoru sa veľkí rozzúrili, že V4 neposlúcha, nevedeli s nimi pohnúť, a tak ich chcú rozdeliť. Krajniak tak na víkendovom futbalovom zápase medzi Nemeckom a Talianskom, po ktorom ostali Slovákom iba oči pre plač, vysvetľuje fungovanie jadra EÚ.

    Zápas medzi spomenutými krajinami Kollárov poslanec vo videu označuje za futbalový hnus. Dôvodom je, že v závere zápasu si hráči medzi sebou prihrávali loptu, ale aj bežný divák videl, že vlastne nehrajú. Zápas sa skončil výsledkom 1:0 pre Juhoeurópanov, pričom takýto rezultát znamenal postup oboch tímov do semifinále. „Jadro EÚ nie je o ničom inom, iba o tom, že sa veľkí dohodnú na svojich vlastných záujmoch a tých malých nechajú bokom,“ vysvetľuje poslanec a dodáva, že malí nerozhodujú o ničom.

    Zdroj: Facebook/Milan Krajniak

    „Čím užšie budeme v jadre, tým jednoduchšie si to budú pinkať medzi sebou, pretože nás vo všetkom, ale úplne vo všetkom prehlasujú a my ostaneme mimo,“ pokračuje Krajniak s tým, že na to upozorňuje aj francúzsky prezident Emmanuel Macron, keď tvrdí, že to dajú „vyžrať“ celej strednej Európe. „Jadro je o tom, že tí veľkí sa dohodnú, malí sú mimo a nemôžu robiť nič,“ zhrnul znova v závere.

    - Reklama -