Sto miliónov ľudí príde z Afriky do Európy, ak nezastavíme toto, varuje minister. A Merkelová Afričanom sľubuje ohromnú sumu

    0
    Nemecký minister pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj Gerd Müller (Autor: TASR)
    Na júlovom summite G20 v Hamburgu bude Nemecko podľa ministra rozvoja Gerda Müllera tlačiť na podporu investícií v Afrike, aby sa ľudia z tohto kontinentu nemuseli sťahovať do Európy. „Ak budeme pokračovať ako pred tým, ľudia z mnohých častí Afriky nebudú mať inú možnosť, ako prísť k nám (do Európy),“ varoval šéf nemeckého rezortu rozvoja. 
     
    Müller, ktorý je členom kresťanských socialistov (CSU) spolupracujúcich na spolkovej úrovni s Merkelovej kresťanskými demokratmi (CDU), pre nemecký Bild odporučil, aby sa do Afriky viac investovalo a tamojším zamestnancom rástli mzdy. 
     
    Navrhuje preto akýsi Marshallov plán pre Afriku, o ktorom sme písali TU ešte vlani. „Ak sa tu (v Európe) predáva telefón od Apple za 800 eur, musíme sa ubezpečiť, že v baniach v Kongu dostávajú slušne zaplatené a sú dodržiavané štandardy na ochranu životného prostredia,“ vyhlásil minister. 
     
    „Ak sa nám nepodarí obmedziť globálne otepľovanie o dva stupne Celzia, vyše 100 miliónov ľudí sa v budúcnosti pohne na sever,“ varuje Müller. Potom už pôjde podľa nemeckého ministra pre rozvoj o klimatických migrantov, ktorých z domovov vyženú neúnosné prírodné podmienky. 
     
    Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa už stretla s africkými lídrami v Berlíne, aby s nimi hovorila o „reformovanom partnerstve“ a prisľúbila investície 300 miliónov eur. Prostriedky majú ísť na pomoc pri zvládaní utečeneckej krízy v Afrike. 
     
    - Reklama -