Strelcom z Mníchova je Američan

    0
    Bavorská metropola Mníchov (Autor: Facebook, München.de)
    Incident, ktorý v čase zvýšených obáv z teroristických útokov vydesil obyvateľov Nemecka, našťastie nikoho nestál život, ale podozrivý čelí obvineniam z pokusu o vraždu. Spoznali ho vlastní príbuzní v USA. Polícia však identitu muža zatiaľ nepotvrdila z dôvodu vyšetrovania.
     
    Obvinený strelec je momentálne na psychiatrickej klinike s ostrahou. Na jednej zo staníc mníchovského metra vzal členovi policajnej hliadky pištoľ a strelil s ňou jeho kolegyňu do hlavy. Zranenia utrpeli aj ďalší dvaja ľudia, ktorí boli na mieste činu. Policajtka skončila vo vážnom stave v nemocnici. O streľbe z  13. júna sme písali TU.
     
    Podľa amerického serveru Denver7, ktorý priniesol svedectvo príbuzných o identite útočníka, pricestoval Bischof do Mníchova z Atén deň pred útokom. Išlo vraj o ďalšiu zo zastávok na jeho ceste po Európe. 
     
    Očití svedkovia streľby uviedli, že muž sa pred útokom správal v metre zvláštne a rozprával sám so sebou. Udrel jedného z cestujúcich, ktorý práve nastupoval do vozňa, päsťou do tváre. Ostatní zakročili a bola privolaná polícia. Na stanici mníchovského metra Unterföhring agresívneho muža zadržala policajná hliadka a zapísala si jeho identitu, ale on sa pokúsil strčiť policajta pod prichádzajúce metro. Vo vzniknutej roztržke vytiahol mužovi zákona zbraň z puzdra a opakovane vystrelil na jeho kolegyňu. 26-ročná policajtka skončila v kritickom stave v nemocnici. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -