Srbsko bude mať prvú premiérku s lesbickou orientáciou

    0
    Ana Brnabičová, prvá ministerka srbskej vlády, ktorá sa otvorene priznala k svojej lesbickej orientácii (Autor: ReproFoto Twitter)

    Brnabičová (41) je prvou ministerkou srbskej vlády, ktorá sa otvorene priznala k svojej lesbickej orientácii. Zároveň by sa stala prvou ženou vo funkcii ministerskej predsedníčky v tejto balkánskej krajine, píše agentúra AP.

    Vyslovenie dôvery je naplánované na budúci týždeň, pričom by malo ísť o formalitu, keďže všetky strany Vučičovej koalície už prisľúbili podporu tejto kandidátke, ktorú prezident navrhol do premiérskej funkcie.

    Vučič sa stal prezidentom Srbska už v prvom kole volieb, ktoré sa konalo 2. apríla, iba 11 mesiacov po tom, ako so svojou Srbskou pokrokovou stranou (SNS) zvíťazil aj v parlamentných voľbách.

    Vučičovi, ktorý oplýva značnou mocou a často koná autoritársky, trvalo takmer tri mesiace, kým vymenoval svojho nástupcu vo funkcii premiéra.

    Hoci sa Vučič presunul z vplyvnejšieho premiérskeho postu do reprezentatívnejšej prezidentskej funkcie, s určitosťou si zachová všetky mocenské páky nad vedením SNS.

    - Reklama -