Opozícia stojí zoči-voči reálnej mafii. Všetko bolo zinscenované, hovorí Rajtár príbeh svojho asistenta

    0
    Poslanec SaS Jozef Rajtár (Autor: TASR)

    Najznámejší poslanecký asistent Filip Rybanič pred viac ako rokom odhalil, že minister vnútra Robert Kaliňák dostáva na účet peniaze z firmy podnikateľa Ladislava Bašternáka aj napriek tomu, že spoločné obchodné styky zapieral. Rybaniča následne obvinili a čaká ho súd. Saskár Rajtár si v rozhovore pre Topky.sk zaspomínal, že o zmiznutí asistenta sa dozvedel 10. júna pred rokom, keď ho na to upozornila novinárka, a spolu s jeho blízkymi sa báli o jeho život. „Možno si to verejnosť ešte stále neuvedomuje, ale opozícia stojí zoči-voči reálnej mafii s prepojením na najvyššie postavených ľudí v štáte. Zabŕdli sme do aktivít podsvetia s ochrannou rukou vlády,“ hovorí poslanec.

    Podľa Rajtarových slov bola polícia s Filipom neustále. Sprevádzali ho aj v jeho aute či na toaletu. Dovolili mu jeden telefonát s tým, že údajne mu mali povedať, že ho o chvíľu pustia. Rybanič mal preto volať iba priateľke, ktorej povedal, že bude dlhšie pracovať. Tým sa mal pripraviť o možnosť volať právnikovi. „Zatknutý však nebol, bol to len blaf. Filip však nebol zvyknutý na takéto maniere a nevedel sa brániť,“ dopĺňa saskár.

    „Celý prípad bol zinscenovaný vopred a hrubo manipulovaný. Ani úkony, ktoré vyšetrovateľ oficiálne zaznamenal do spisu, neboli urobené zákonným spôsobom,“ konštatuje Sulíkov poslanec s tým, že to podľa jeho názoru vypovedá o tom, že polícia je pod jasným politickým vplyvom.


     

    - Reklama -