Smer nabral kurz SDKÚ a HZDS, tvrdí exposlanec Martvoň

    0
    Anton Martvoň (Autor: TASR)

    Bývalý poslanec strany Smer-SD v rozhovore HNtelevízie opäť zopakoval, že sa necíti dotknutý, že ho strana v posledných voľbách nezaradila na kandidátku, a nie je to dôvod jeho odchodu. Zopakoval, že strana už nerobí sociálnu politiku, ako to bolo na začiatku, ale je ovládaná oligarchami, čo si všimol už ako poslanec národnej rady. „K tomu rozhodnutiu, že Smer sa odklonil absolútne od svojich hodnôt a už tam nie je šanca na zmenu a nabral kurz SDKÚ a HZDS, som dospel až teraz, v roku 2017,“ vyjadril sa Martvoň.

    V rozhovore sa s redaktorom dotkli aj kauzy Gorila, v rámci ktorej exsmerák uviedol, že autenticita spisu Gorila sa ťažko overuje, keďže bolo viacero verzií. „Vždy som bol názoru, že to treba vyšetriť,“ povedal. Ako uviedol, interne sa snažil zistiť, kto v byte na Vazovovej ulici bol, no nikto mu to nedokázal potvrdiť alebo vyvrátiť.

    Martvoň sa v závere rozhovoru vrátil ešte k svojmu odchodu zo strany. Priznal, že za tie roky sa interne vyskytli situácie, ktoré boli problémom, napríklad kauza Váhostav. „Ako poslanec som vtedy na to poukazoval, že jednoducho treba nájsť nejaké riešenia pre tých ľudí,“ vyjadril sa a dodal, že ešte pred touto kauzou sa snažil prísť s novelou, kde by stálo, že neplatenie faktúr je trestný čin. „Samozrejme, neuspel som,“ skonštatoval.

    O kandidatúre na post žilinského župana povedal, že chce dať ľuďom kraja na výber, aby nemuseli voliť extrémizmus. Jeho protikandidátom je poslanec Juraj Blanár, ktorý sa preslávil kauzou predraženého CT.

     

    - Reklama -