VIDEO Václav Klaus protestuje: Odmietame povinné dosídľovanie ČR cudzincami. Mali by sme sa začať pripravovať na vystúpenie z EÚ

    0
    Bývalý český prezident Václav Klaus (Autor: TASR)

    „Zásadne a veľmi rezolútne protestujeme proti rozhodnutiu EÚ začať voči Českej republike konanie pre tzv. nerešpektovanie prijímania migrantov na základe Bruselom nadiktovaných kvót. Protestujeme proti snahe trestať nás a prinútiť nás k poslušnosti,“ poznamenal rázne Klaus. Podľa jeho slov tak Európska komisia ukázala, aké je postavenie Českej republiky v Európskej únii a aké s ňou majú jej vrcholní predstavitelia úmysly.

    „Odmietame zámer povinne dosídľovať územie nášho štátu cudzincami. Odmietame dopustiť premenu našej krajiny na multikultúrnu spoločnosť neprispôsobivých komunít, aké vidíme v súčasnosti vo Francúzsku či Veľkej Británii. A to ešte nehovoríme o takmer každodennom terorizme spojenom s masovou migráciou,“ dodal bývalý český prezident.

    Zdroj: Facebook/Institut Václava Klause

    Trpko podotkol, že hoci je dnes Česko pri rozhodovacích procesoch v Európskej únii, nerozhoduje. „Naša prítomnosť nemá fakticky žiadny význam. Náš hlas sa ignoruje. Nerozhoduje sa podľa nás. Rozhoduje sa o nás,“ uviedol Klaus s tým, že Česi by sa nemali nechať vydierať hrozbami ukončenia európskych dotácií. Podľa Klausa ich totiž nepotrebujú a ani nechcú. „Odmietame zhubnú, silou presadzovanú politiku EÚ ako celok,“ povedal.

    „Nastal čas začať pripravovať odchod našej krajiny z Európskej únie. Je to jediná cesta, ako náš štát, ktorý sme zdedili od našich predkov a ktorý máme povinnosť ako svojbytnú entitu odovzdať budúcim generáciám, udržať a zachrániť,“ uzavrel Klaus.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -