Novým cieľom teroristov sa môžu stať práve nemocnice, varujú bezpečnostné sily. A pridávajú aj popis najhoršieho scenára

    0
    Príslušníci polície po výbuchu, ku ktorému došlo na záver koncertu Ariany Grandeovej v Manchesteri (Autor: TASR)
    Britský Národný bezpečnostný úrad pre boj proti terorizmu aktualizoval „Príručku pre rušné priestranstvá“, do ktorej najnovšie pribudli rady pre zamestnancov nemocníc. „Je možné, že vaša chirurgia sa napríklad stane terčom teroristického incidentu. Jeho súčasťou môže byť riešenie bombovej hrozby alebo podozrivých predmetov v oblasti,“ píše sa vo varovaní britských antiteroristických jednotiek. 
     
    „Najhorší scenár je ten, že budú zranení alebo zavraždení členovia personálu, pacienti či návštevníci a vaše okolie bude zničené alebo poškodené koordinovaným teroristickým útokom, ktorý príde bez varovania,“ vystríha príručka zdravotnícky personál. 
     
    Nemocnice dostali varovanie, že teroristické útoky môžu byť maskované a ich páchatelia sa napríklad môžu vydávať za niekoho, kto má životne dôležité informácie. Navyše je tu aj možnosť, že útok umožní niekto zvnútra nemocnice, kto má znalosti prostredia a vie, ako sa do budovy dostať. 
     
    Bezpečnostné opatrenia vo Veľkej Británii sú ešte prísnejšie po nedávnych teroristických útokoch z Manchestru a Londýna. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -