Zazneli závažné slová. Trump je ochotný vypovedať

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Trump však trvá na tom, že Comeyho výpoveď pred výborom Senátu na kontrolu tajných služieb z predošlého dňa nepreukázala “žiadnu tajnú dohodu, ani prekážky”.

    Comey vo svojom svedectve pred senátnym výborom vypovedal, že ho Trump žiadal, aby ukončil vyšetrovanie svojho bývalého poradcu pre národnú bezpečnosť Michaela Flynna a požadoval od neho lojálnosť. Trump tieto tvrdenia odmieta.

    Trump na tlačovej konferencii na otázku, či by bol ochotný vypovedať o svojej konverzácii s Comeym, odpovedal, že “100-percentne áno”. 

    Trump nepovedal, či existujú zvukové záznamy z jeho konverzácie s Comeym. Avizoval len, že čoskoro povie k celej záležitosti viac a naznačil, že reportéri “budú jeho odpoveďou sklamaní”.

    Trump nečakane odvolal Comeyho z funkcie šéfa FBI 9. mája. Comey na svojom poste dohliadal na federálne vyšetrovanie údajných ruských hackerských útokov voči americkej Demokratickej strane a údajných ďalších tajných akcií súvisiacich s prezidentskými voľbami, vrátane prípadných kontaktov ruských predstaviteľov s Trumpovým volebným štábom.

    - Reklama -