VIDEO Niektorí Briti v deň volieb vo veľkom pália a hádžu do koša pravicovo orientované denníky. Pozrite sa, čo je za tým

    0
    Britskí odporcovia pália denníky Daily Mail a the Sun v deň volieb (Autor: ReproFoto Twitter)
    Odporcov konzervatívcov a pravicovo orientovaných denníkov rozhnevali titulné stránky, s ktorými vyšli the Sun a Daily Mail v deň volieb. Prvý z menovaných britských denníkov mal na titulke lídra labouristov Jeremyho Corbyna zobrazeného v kontajneri na odpadky a pri ňom nelichotivú slovnú hračku, ktorá sa dá len zhruba preložiť, ako „nezahadzujte Britániu do Cor-koša“ (Don’t chuck Britain in the Cor-Bin). Posledné tri písmená priezviska Corbyn sa totiž v angličtine foneticky zhodujú s výrazom pre odpadkový kôš (bin). 
     
    Vydania dvojice denníkov, ktoré často strania konzervatívcom premiérky Theresy Mayovej, sa stali terčom rozhnevaných voličov z inej časti politického spektra. 
     
    Na sociálnych sieťach sa objavilo množstvo fotografií a komentárov, v ktorých ľudia skupovali a následne ničili výtlačky the Sun a Daily Mail. Podľa denníka the Independent sa dokonca objavili aj prípady, keď ľudia tieto noviny skrývali v supermarketoch za iný tovar. Pomerne bežné bolo hádzanie výtlačkov do koša po desiatkach či ich „rituálne“ pálenie. 
     
    Pri jednom z videí na Twitteri užívateľ, evidentne odporca spomínaných denníkov, píše, že kúpil všetky výtlačky the Sun a Daily Mail, ktoré v jeho miestnej trafike mali a teraz nimi „znovu zapaľuje britského ducha“. 
     

    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -