Kokaín som videl iba vo filme, bránil sa bývalý minister Počiatek pred súdom

    0
    Ján Počiatek (Autor: SITA)

    Exminister Ján Počiatek sa postavil pred súd ako poškodený za ohováranie od aktivistu Martina Daňa, ktorý ho mal obviniť z užívania kokaínu. Podľa informácii Čas.sk, podal exminister na Daňa trestné oznámenie, pretože hoci bol verejne činnou osobou, výzva na test na drogy bola za čiarou. „Po štyroch rokoch, odkedy sa to stalo, som zmenil názor a pre mňa je chodenie na súd strata času,“ vyjadril sa.

    „Nikdy som nebol užívateľom omamných a psychotropných látok,“ vyhlásil Počiatek na súde, čo má dokazovať aj test z Rakúska, keď si expolitik nechal odobrať vzorky vlasov. „Všetky výsledky boli negatívne,“ doplnil Počiatek s tým, že je kedykoľvek ochotný si test zopakovať.

    Bývalý minister dopravy rovnako vysvetľoval, či ho zadržali v Rakúsku s 2,5 kg kokaínu. „Požiadal som tamojšie ministerstvo vnútra a to vydalo oficiálnu správu, že je to klamstvo,“ uviedol a rovnako poprel správu, že sa liečil zo závislosti v USA. Podľa jeho slov sú to iba fámy, ktoré sa nezakladajú na pravde. Počiatek na otázky o kokaíne odpovedal, že ho videl iba vo filme, vie, že to je biely prášok, nikdy s ním on ani nikto u neho doma neprišiel do kontaktu a aktuálne  premiérove vyjadrenia na adresu opozičných poslancov týkajúcich sa drog nezachytil, pretože nečíta správy.

    - Reklama -