Terorizmus v Kyjeve? Americkým veľvyslanectvom otriasol výbuch

    0
    Ilustračné foto: Mapa (Autor: ReproFoto: youtube)

    „Výbuch na pôde amerického veľvyslanectva sa posudzuje ako teroristický čin,” napísala hovorkyňa na Facebooku. Pri tomto incidente sa nikto nezranil, dodala.

    Výbuch na pôde komplexu americkej ambasády ležiacej v kyjevskom Ševčenkivskom obvode bol zaznamenaný dnes o 0.05 h miestneho času (1.05 h SELČ).

    „Vyšetrovatelia dospeli k záveru, že neznáma osoba hodila na pozemok diplomatickej misie neidentifikované výbušné zariadenie,” uviedli policajné zdroje.

    Na mieste incidentu pracujú vyšetrovatelia.

    Najnovšie správy hovoria o tom, že veľvyslanectvo USA v Kyjeve nepovažuje za teroristický čin výbuch neznámeho zariadenia, ku ktorému došlo v noci nadnes v komplexe zastupiteľstva. Uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré dnes vydala tlačová služba americkej ambasády.

    Incident nepovažujeme za teroristický čin

    „V súčasnosti nepovažujeme tento incident za teroristický čin,” píše sa vo vyhlásení zverejnenom na oficiálnej facebookovej stránke veľvyslanectva.

    Dodáva sa v ňom, že výbuch nespôsobil žiadnu škodu na majetku veľvyslanectva a nebol pri ňom nikto zranený. Veľvyslanectvo dnes pracuje v obvyklom režime.

    Vo vyhlásení sa uvádza, že americký zastupiteľský úrad incident prešetruje v súčinnosti s ukrajinskými úradmi.

    Ukrajinská polícia prípad vyšetruje pre podozrenie zo spáchania teroristického činu, ktorého sa dopustil neznámy páchateľ, keď v noci nadnes do areálu amerického zastupiteľského úradu vhodil výbušné zariadenie.

    V dôsledku incidentu dnes ukrajinská polícia posilnila ochranu americkej misie, informovalo ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí, ktoré incident odsúdilo.

    - Reklama -