Brexit môže viesť k ekonomickej recesii Británie, len sa o tom nehovorí, tvrdí politologička 

    0
    Theresa Mayová (Autor: TASR)

    Podľa Eriky Harrisovej vládne v Británii ilúzia o dôležitosti krajiny pripravenej na rokovania s nepriateľmi, kde má Británia v rukách eso.

    „Namiesto toho, aby si uvedomila reálnu situáciu, v rámci ktorej aj EÚ je pripravená, rozumie rokovaniam, a tiež má svoje záujmy. Neverím, že Mayová a jej tím veria tejto ilúzii, ale keďže aj napriek referendu nie je Konzervatívna strana zjednotená, nemajú inú možnosť,“ vyhlásila.

    Upozornila aj na to, že následky pre Veľkú Britániu môžu viesť k ekonomickej recesii, ktorá sa črtá už aj v súčasnosti, len sa o tom nehovorí.

    „O ničom sa nehovorí, lebo každý pokus o debatu o budúcnosti sa odbavuje tým, že také informácie by mohli oslabiť britskú pozíciu pri rokovaniach. Čiže po roku od referenda sa rétorika o brexite stále neposunula do novej fázy, naďalej sa pohybuje na úrovni mobilizácie,” konštatovala.

    Politologička Harrisová v súvislosti s politickou atmosférou v krajine neočakáva veľa dobrého, keďže opozícia sa zmieta skôr v ideologickom zápase s minulosťou ako v zápase o budúcnosť krajiny. „Vláda sa zaoberá len svojou budúcnosťou aj za cenu Pyrrhovho víťazstva. Cenou takej výhry je odvrátenie sa od Európy nielen vo vzťahu k EÚ, ale aj hodnotovo,” uzavrela.

    - Reklama -