Protikorupčný pochod je späť. Chceme, aby nechodili politici do politiky s tým, aby sa nabalili, alebo aby si nakradli, ale.. Organizátori majú jasný cieľ

    0
    Protikorupčný pochod (Autor: TASR)

    “Chceli by sme očistiť kontrolné mechanizmy v štáte,” uviedol Dávid Straka dôvod pochodu. Zároveň zdôraznil, že by chceli, aby štátne inštitúcie ako prokuratúra, polícia či súdy, ktoré majú na starosti boj proti korupcii, pracovali v súlade so zákonom.

    “Chceme, aby nechodili politici do politiky s tým, aby sa nabalili, alebo aby si nakradli, ale aby niečo spravili pre tento štát. To je naša motivácia, aby sa tento štát mohol konečne zlepšiť,” zdôraznil.

    Organizátorka Marta Špaková spresnila, že druhý veľký protikorupčný pochod sa uskutoční v pondelok (5.6.) o 17.00 h v Bratislave. “

    Stretneme sa na Námestí slobody o 17.00 h. Trasa pôjde cez Obchodnú. Bude trvať asi pol hodinu a skončí sa na Námestí SNP, kde bude aj pódium, na ktorom budú vystupovať ľudia, ktorí majú k tejto problematike čo povedať,” uviedla, pričom program by nemal trvať dlhšie ako hodinu.

    Pochod bude v pondelok prebiehať aj v Košiciach, začne sa podľa Róberta Martina Hudeca na Hlavnej ulici. “Okrem toho sa podporné zhromaždenie bude konať i v Prahe pred slovenskou ambasádou o 17.00 h. Tak isto budeme zbierať podpisy pod petíciu,” uviedol.

    Petícia zahŕňa podľa ďalšieho organizátora Tomáša Popoviča hlavné požiadavky – aby Národná rada (NR) SR zaradila do programu bod, v ktorom sa bude hlasovať o vyslovení nedôvery ministrovi vnútra SR Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD), odchod špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, a aby organizátori mohli za ľudí, ktorých reprezentujú, vystúpiť v pléne NR SR a vysvetliť dôvod spísania petície.

    Organizátori by chceli vyzbierať viac ako 100.000 podpisov, aby sa petíciou začala zaoberať NR SR. “V súčasnosti sa odhadom pohybujú medzi 13.000 až 14.000 podpismi,” uzavrel Hudec.

    - Reklama -