Bojí sa? Koalícia a opozícia si našli spoločnú agendu, hovorí Mečiarov exminister vnútra

    0
    Vladimír Mečiar (Autor: TASR)

    “Ja si myslím, že predovšetkým táto kauza, ktorá prišla, je takým vyplnením tejto politickej garnitúry, to znamená, že si našli spoločnú agendu aj koalícia, aj opozícia, jednoducho aby odpútali pozornosť od vážnych problémov, ktoré v spoločnosti sú, tak sa začali venovať týmto veciam. Vyhovuje to aj koalícii, aj opozícii, majú proste agendu na toto obdobie,” uviedol bývalý šéf rezortu vnútra.

    V prípade zmareného referenda exministrom vnútra SR Krajčim po zrušení Mečiarových amnestií bude rozhodovať bratislavský sudca Rolland Kemény.

    „Nakoľko sa nález Ústavného súdu SR zo dňa 31. mája, ktorý bol zverejnený v Zbierke zákonov SR, týkal aj trestnej veci Okresného súdu Bratislava I, označovanej ako 'zmarené referendum', predsedníčka Okresného súdu Bratislava I vydala dnes opatrenie, ktorým bola predmetná trestná vec náhodným výberom za použitia technických prostriedkov pridelená novému zákonnému sudcovi Okresného súdu Bratislava I,” uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

    Plénum Ústavného súdu SR v stredu (31.5.) potvrdilo aprílové rozhodnutie Národnej rady SR o zrušení tzv. Mečiarových amnestií z 3. marca a 7. júla 1998 a milosti exprezidenta Michala Kováča svojmu synovi z 12. decembra 1997. Za uznesenie hlasovalo 129 členov snemovne zo 144 prítomných. Právomoc rušiť protiprávne amnestie či individuálne milosti prezidenta dala parlamentu zmena Ústavy SR.

    - Reklama -