VIDEO Muž v typicky moslimskom oblečení útočil nožom. Prekážal mu zákazník s pivom

    0
    Útok nožom v Parížskom supermarkete (Autor: ReproFoto LiveLeak)
    Videozáznam incidentu v jednom z parížskych obchodov uverejnil francúzsky portál LePoint a prebrali ho aj ďalšie médiá. Niektoré píšu, že išlo o útok motivovaný moslimským posvätným mesiacom ramadán, ktorý sa začal koncom mája. Útočník s nožom v ruke má na záberoch z bezpečnostnej kamery v obchode oblečený typicky moslimský odev. 
     
    Zábery sa objavili krátko po incidente aj na portáli LiveLeak. Útok nožom sa stal v jednom zo supermarketov v centre Paríža v utorok 30. mája. Na mladého muža s balením piva v ruke sa po otvorení vchodových dverí vrhol muž, ktorý sa mladíkovi zahnal rovno po krku. V spomalenom zábere je vidieť, že len tesne unikol vážnym zraneniam. 
     
    Do útoku sa zaplietla aj žena idúca tesne za napadnutým. Na útočníka sa odvážna žena zaženie, na krátky okamih ho chytí pod krk, pustí ho a muž v typicky moslimskom oblečení sa nožom zaženie aj na ňu. Následne ustupuje od vchodu na ulicu. Tam sa zábery kamery končia. 
     
    Niektoré weby špekulujú, či nešlo o útok motivovaný práve mesiacom ramadán, ktorí oslavujú moslimovia aj vo Francúzsku. Počas ramadánu majú moslimovia zakázané konzumovať alkohol. 
     
     
    - Reklama -