Uctievajte Alaha láskou, nie terorom, vyzýva text videa

    0
    Záber z video klipu proti terorizmu (Autor: ReproFoto YouTube)
    Profesionálne natočený videoklip vypustila na internet telekomunikačná spoločnosť Zain a na portáli YouTube ho za necelé štyri dni od uverejnenia videlo takmer dva a pol milióna ľudí. Ide o akýsi odkaz moslimov pre teroristov, ktorí zneužívajú na svoje ciele ako zásterku islam. 
     
    Video hrá na emócie a nechýba v ňom krv. „Poviem Bohu všetko. Že ste naplnili cintoríny našimi deťmi a vyprázdnili naše školské lavice,“ znie v arabčine hlas dieťaťa v úvode videa, zatiaľ čo sa v zábere pripravuje samovražedný atentátnik. 
     
    Muž v klipe následne vstupuje do autobusu, kde chce pravdepodobne odpáliť bombu, ale stretáva sa tam s ľuďmi, medzi ktorými je aj dieťa nápadne pripomínajúce chlapca sediaceho v sanitke známeho z médií po vlaňajšom bombardovaní sýrskeho Aleppa. V klipe sa objavia aj svadobčania, čo je pravdepodobne odkaz na samovražedný atentát z roku 2005, pri ktorom v Jordánsku zahynulo vyše 60 svadobných hostí. 
     
    V klipe zaznieva aj výzva na dialóg. „Uctievajte Alaha s láskou, nie terorom… Konfrontujme svojich nepriateľov v mieri, nie vojne… Zbombardujme extrémizmus pre lepší život,“ spieva hudobník. Celé video je ladené pozitívne, keď v závere dav moslimov, ktorí predstavujú zrejme obete terorizmu, položí na zem atentátnika len silou „lásky v Boha“ a následne mu spevák podáva ruku, aby sa postavil na nohy, a všetci oslavujú. 
     
    Reakcie na video sú na YouTube zväčša v arabčine, ale po automatickom preklade do angličtiny z viacerých vyplýva, že ľudia sú s týmto počinom spokojní a vnímajú ho ako dobrý krok na oddémonizovanie islamu od terorizmu. 
     
     
    - Reklama -