Pomsta za americké útoky. Pre toto vraj terorista z Manchestra vraždil

    0
    Po výbuchu v Manchesteri (Autor: TASR)
    Dôvodom mala byť vraj pomsta. Salman Abedi podľa vlastnej sestry Jomany nedokázal uniesť pohľad na to, ako spojenecké vojská bombardujú v Sýrii aj civilistov. „Myslím, že videl všade zomrieť deti, moslimské deti, a chcel sa za to pomstiť,“ uviedla Jomana Abedi pre Wall Street Journal
     
    Práve americké bombardovanie a občasné obete medzi civilistami, medzi ktorými sú, žiaľ, aj deti, vraj rozhnevali mladíka natoľko, že sa rozhodol konať. „Videl bomby, ktoré Amerika púšťala na deti v Sýrii a chcel odplatu. Či ju dosiahol, to už je teraz len medzi ním a Bohom,“ povedala sestra atentátnika z Manchestru. 
     
    Zdôvodnenie hrozného činu pomstou za smrť detí pri americkom bombardovaní v Sýrii považujú viacerí ľudia za nechutné. „Neexistuje ospravedlnenie za smrť detí. Akákoľvek strata dieťaťa je srdcervúca, ale pokiaľ viem, žiadne deti neboli pri spojeneckom bombardovaní cieľom úmyselne, na rozdiel od Manchestru. Je choré ospravedlňovať bombový útok takýmto spôsobom. Je to nechutné. Pre jej komentáre tu nie je miesto,“ povedal 52-ročný Mark Sessions z Manchestru pre denník the Mirror na margo vyjadrení sestry podozrivého atentátnika. 
     
    - Reklama -