Kotlebovcom požehnáva falošný biskup. Kým je fašizmus slabý, používa kríž. Keď zosilnie, prizná, že vieru a cirkev nenávidí, vypenil Hlina

    0
    Alojz Hlina (Autor: TASR)

    Alojz Hlina v komentári tvrdí, že fašisti a komunisti nikdy nesympatizovali s cirkvou, vierou a kresťanstvom. „Kým je fašizmus slabý, používa kríž. Používa vieru ako štít, zneužíva ju. Keď zosilnie, vyjdú s pravdou najavo a priznajú, že vieru a cirkev nenávidia,“ tvrdí Hlina. Ako príklad uvádza poslanca NR SR Milana Mazureka, ktorý sa podľa jeho informácií má chváliť po spišských krčmách, že vystúpil z cirkvi, pretože ju považuje z príčinu všetkého zla v Európe.

    Kotlebovci však podľa Hlinu zašli ešte ďalej. „Teraz sa spolu s falošným biskupom Turčanom z Prievidze snažia rozdeliť a poškodiť rímskokatolícku cirkev,“ tvrdí a dodáva, že má dôkaz. Predseda KDH spomína pána D. Važana z Prievidze, ktorý sa nechá oslovovať biskup Daniel. „Kotlebovci vedia, že je falošný biskup. Vedia, že je exkomunikovaný. A napriek tomu ho prezentujú ako biskupa, ako niekoho, kto im požehnáva,“ tvrdí s tým, že im požehnal napríklad kancelárie v Žiline.

    Hlina v komentári pokračuje, že slovenskí biskupi vo svojom stanovisku pomenovali, že ide o falošného biskupa. Biskupi podľa neho upozorňujú, že sa môže stať príčinou bolestného rozdelenia Kristovho spoločenstva. „Kto chce spolu s kotlebovcami znova pribíjať Ježiša Krista na kríž?“ položil otázku na záver.

    - Reklama -