Strach sa šíri. Fanúšikovia prosia známeho speváka, aby zrušil koncerty

    0
    Fanúšička pred reklamným plagátom Justina Biebera v indickom Bombaji (Autor: TASR)

    Bieber (23) má v júli odohrať koncert pod holým nebom v londýnskom Hyde Parku. Ale jeho obdivovatelia a obdivovateľky už zaplavili sociálne siete výzvami, že by nemal vystúpiť, kvôli bezpečnosti fanúšikov aj svojej vlastnej.

    “Zrušte Justinov koncert v Spojenom kráľovstve, prosím! Chceme, aby bol v bezpečí,” napísal ktosi na účte Bieberovho manažéra Scootera Brauna na Instagrame.

    Braun je aj manažérom speváčky Grandeová (takisto 23), ktorej fanúšikovskú základňu tvorí mnoho tínedžeriek a malých dievčat. Aj ony boli v pondelok večer 22. mája na jej koncerte v anglickom meste Manchester, kde samovražedný bombový útočník zabil 22 ľudí a zranil ďalších 59 osôb, mnohých kriticky.

    Speváčka hitu “Problem” odletela v utorok po útoku domov do amerického štátu Florida, aby trávila čas s rodinou, napísal denník Daily Mail na webovej stránke. Nie je jasné, či sa uskutoční zvyšná časť jej svetového turné, vrátane vystúpení v Londýne a Európe.

    Leanne Murrayová (20), ktorá žije v Írsku, má vstupenky na budúcomesačný Bieberov koncert v Dubline. Avšak po pondelkovom útoku uvažuje, že ich predá.

    Koncertné šnúry sú pre hudobníkov v posledných rokoch jedným z najlepších zdrojov príjmov.

    Najúspešnejších desať svetových turné vynieslo v roku 2016 celkovo 1,67 miliardy dolárov, ako uvádza týždenník hudobného priemyslu Pollstar – pričom len samotný Bruce Springsteen zarobil 268,3 milióna dolárov.

    Popové hviezdy ako Taylor Swiftová, Bieber, One Direction a Grandeová tiež patria medzi najlepšie zarábajúcich muzikantov.

    Grandeová mala z turné od apríla 2016 do apríla 2017 hrubý príjem vyše 25 miliónov dolárov. Bieber zarobil v roku 2016 v hrubom 163 miliónov dolárov, napísal Pollstar.

    - Reklama -