Svetové celebrity a športovci reagujú na ohavný teroristický útok. Toto odkazujú ťažko skúšanému mestu Katy Perry, Taylor Swift, David Beckham či Usain Bolt

    0
    Čierne mračná a smútok zahalili po nočnom teroristickom útoku celý Manchester. Vlna solidarity sa okamžite zniesla aj na sociálnych sieťach (Autor: Facebook, Fernando 9 Torres)

    Čo viac už môžu urobiť? Ako po každom teroristickom útoku sa v dobe sociálnych médií kyberpriestorom šíria kondolencie ľudí bleskovou rýchlosťou. A to nielen „obyčajných smrteľníkov“, ale aj celebrít, ktoré samy majú na Facebooku, Instagrame alebo Twitteri milióny fanúšikov (followerov).

    Výnimkou nie je ani posledný šialený útok v anglickom Manchestri. Povzbudivé slová a riadky začali prichádzať prakticky okamžite. A to tak z radu hviezd šoubiznisu, ako aj od známych športovcov, ale, pochopiteľne, aj od politikov.

    Navyše mesto Manchester je vo svete známe aj vďaka svojim dvom futbalovým klubom (United a City), ktoré patria vo svetovom meradle medzi giganty. Veď práve v Manchestri United odštartoval svoju kariéru hviezdny záložník David Beckham.

    „Srdcervúca správa z Manchestru. Ako otca aj človeka ma hlboko zarmucuje, čo sa stalo. Moje myšlienky sú so všetkými, ktorých táto tragédia postihla,“ napísal na svojom oficiálnom facebookovom konte bývalý skvelý hráč, ktorý pod text priložil fotografiu britskej vlajky s názvom mesta. 

    V podobnom duchu sa prostredníctvom Twittera vyjadrila aj manželka exfutbalistu a niekdajšia členka dievčenskej skupiny Spice Girls Victoria.

    Cez Twitter zaslali svoje kondolencie na diaľku aj ďalšie spevácke superstar, napr. Katy Perry, Taylor Swift, Justin Bieber či Justin Timberlake.

    Napokon k explózii došlo ku koncu popového koncertu inej známej interpretky Ariany Grandovej. 

    Spomenutá Katy Perry dokonca vo svojom tweete napísala, že je „ranená súčasným stavom sveta“.

    Samostatnou kapitolou sú futbalové hviezdy, keďže dres jedného či druhého slávneho klubu si obliekali naozaj futbalisti tej najvyššej akosti.

    Za červených diablov“ z United hrával v minulosti aj možno najlepší hráč súčasnosti, portugalské ofenzívne eso Cristiano Ronaldo, ktorý na Facebooku použil rovnakú fotografiu britskej vlajky s nápisom Manchester, ako už spomenutý David Beckham.

    Pri rýchlej kontrole twitterových, respektíve facebookových účtov terajších, ako aj bývalých hviezd zelených trávnikov by sme našli stovky príspevkov. Wayne Rooney, David de Gea, Rio Ferdinand, prípadne Holanďan Ruud van Nistelrooy, ak by sme spomenuli len červenú časť“ fanúšikovskej obce. 

    A hoci na ihrisku sú súpermi, tentoraz oba tábory spájalo porozumenie, spolupatričnosť, priateľstvo a solidarita. Argentínskeho útočníka v službách Manchestru City Sergia Agüera zastihla smutná zvesť po pristátí na letisku doma v Buenos Aires.

    Obdobne reagoval, pochopiteľne, aj populárny obranca Citizens“ Pablo Zabaleta.

    Spomenuté hviezdy hudobného či futbalového neba sú len hŕstkou v rámci kondolujúcich prominentov. Boris Becker, Andre Agassi, Tom Brady, prípadne najrýchlejší muž planéty Usain Bolt sú ďalšími známymi celebritami, ktoré pripojili svoj odkaz trpiacim a trúchliacim. 

    Zaujímavý bol aj príspevok nie úplne známeho bývalého hráča Manchesteru City Paula Dickova, ktorý na Twitteri uverejnil citát spisovateľa Georgea Orwella. Samotný citát je na viacerých budovách či verejných priestranstvách v rámci mesta.

    Okrem jednotlivcov vyjadrili svoju ľútosť a sústrasť pozostalým aj kultúrne, neziskové či športové organizácie po celom svete. Zhodou okolností sa už zajtra holandský Ajax Amsterdam stretne vo významnom zápase o trofej Európskej ligy proti Manchestru United.

    Pri tragédiách takéhoto kalibru však ide akékoľvek dobýjanie trofejí, samozrejme, úplne bokom. 

    „Z Amsterdamu (venované) s láskou Manchestru. Naše myšlienky sú s obeťami a milovanými tých, ktorí boli udalosťou poznačení,“ znie po anglicky písaný odkaz na Facebooku holandského celku.

    Je pritom dosť pravdepodobné, že pred zajtrajším finálovým duelom bude pred výkopom minúta ticha za obete ohavného teroristického útoku, prípadne že hráči nastúpia s čiernymi páskami na rukách.

    - Reklama -