Ružinovskí poslanci majú už starostu Pekára plné zuby. Koho záujmy hájite? Developerov? Zaznelo na jeho adresu

    0
    Ilustračné foto: Mestská časť Bratislava - Ružinov (Autor: SITA)

    Pekár by im tento harmonogram mal predložiť na najbližšom miestnom zastupiteľstve v júni. Poslanci na Pekára zatlačili po tom, ako rokovali o Petícii proti zahusťovaniu sídlisk v mestskej časti Bratislava-Ružinov. Túto petíciu podporilo 4 950 Ružinovčanov a stala sa tak najväčšou v histórii tejto mestskej časti.

    Ružinovskí poslanci zároveň vyjadrili znepokojenie nad pomalým procesom vyhlasovania stavebných uzáver v Ružinove.

    Pekára si prišla podať aj konkrétna Ružinovčanka, ktorá mu spoza rečníckeho pultu adresovala výčitky, že na Štrkovci (časť Ružinova) nie je schopný vyhlásiť uzáveru už sedem rokov. Koho záujmy hájite? Developerov?”

    Z Pekárovho konania je sklamaný aj bratislavský mestský poslanec za Ružinov a Pekárov bývalý zástupca v minulom volebnom období Ján Buocik, ktorý inicioval a zozbieral túto petíciu. Starosta Pekár všetko odďaľuje, pritom môže kedykoľvek podať stavebnému úradu podnet na vyhlásenie stavebných uzáver. Ani podpisy 5 000 Ružinovčanov nestačia, aby si ružinovské sídliská konečne oddýchli od výstavby. Koľko treba starostovi Pekárovi podpisov, aby sa Ružinov nezmenil na Dlhé diely?”

    - Reklama -