Traja imigranti brutálne znásilnili pätnásťročné dievča. Policajti nabehli do utečeneckého centra a preverili úplne všetkých

    0
    Rakúska vlajka (Autor: Hans Štembera)

    K znásilneniu došlo minulý mesiac v malebnom rakúskom mestečku Tulln an der Donau. Ako vypovedala ešte len pätnásťročná mladá žena, v neskorých večerných hodinách sa vracala z blízkej dediny domov, keď ju napadli „traja muži tmavej pleti“ a odtiahli ju do krovia. Tam ju všetci traja mimoriadne trýznivým spôsobom opakovane znásilnili. Dvaja muži ju vždy držali a tretí vykonával nedobrovoľný sexuálny akt.

    Mladej žene sa v jednej chvíli podarilo svojim mučiteľom uniknúť, ale tí ju po krátkom prenasledovaní opäť chytili a pokračovali v znásilňovaní. Hoci do dnešného dňa nie je známa ich identita, zo svedectva obete je zrejmé, že išlo o migrantov. O tom okrem ich tmavej pleti svedčí aj jazyk, ktorým spolu hovorili. Dievča si spomenulo, že podobný jazyk používajú aj migranti, ktorí bývajú v tamojšom utečeneckom centre.

    Prípad doteraz pred verejnosťou utajovali, lebo úrady nechceli, aby páchatelia utiekli do zahraničia. Ako uvádza denník Kurier, v súčasnosti sa uskutočňujú testy DNA všetkých 59 mužských obyvateľov utečeneckého tábora. „V Rakúsku sa koná vyšetrovanie znásilnenia týmto spôsobom prvýkrát,“ cituje rakúsky denník nemenovaného vyšetrovateľa zo Spolkového kriminálneho úradu.

    Počet znásilnení v Rakúsku je síce nižší ako v susednom Nemecku, ale aj napriek tomu budí jeho stúpajúca tendencia všeobecné znepokojenie. V marci bol obvinený zo znásilnenia marocký migrant, ktorý zneužil mladú ženu v Salzburgu. O niekoľko dní skôr znásilnil afganský migrant duševne postihnutú ženu. V ten istý mesiac potom súd vo Viedni riešil prípad znásilnenia nemeckej učiteľky, na ktorom sa podieľalo deväť irackých migrantov.

    Podľa štatistík zverejnených viedenskou políciou vo februári došlo minulý rok v hlavnom meste Rakúska k 655 prípadom sexuálneho obťažovania či priamo znásilnenia. V porovnaní s rokom 2015 tak došlo k 55,5 % nárastu. Denník Kronen Zeitung vtedy zverejnil graf počtu znásilnení od roku 2007, z ktorého bolo na prvý pohľad zrejmé, že prudký nárast so sebou priniesla migračná kríza a zvýšené množstvo utečencov v krajine.

    - Reklama -