Navaľnyj: Putin núti celé Rusko pozerať hokej. Zbláznil sa rovnako ako Stalin. Ten si nechával merať, ako ďaleko stojí od stromu

    0
    Alexej Anatolievič Navaľnyj (Autor: Facebook, ??????? ?????????)

    Líder ruskej opozície, aktivista a kandidát na prezidenta Ruskej federácie v nadchádzajúcich prezidentských voľbách v roku 2018 Alexej Navaľnyj sa prostredníctvom svojho YouTube kanálu pustil do prezidenta Putina, ktorý už podľa jeho slov stratil zdravý rozum. Prirovnal ho k Stalinovi a koncu jeho vládnuceho obdobia.

    Alexej Navaľnyj si minulý týždeň neodpustil reakciu na hokejové stretnutie, na ktorom sa okrem iných v Rusku známych osobností zúčastnil aj prezident Putin. „Neuveriteľným spôsobom na mňa zapôsobila všetka tá mediálna pozornosť, akú si spomínané hokejové stretnutie získalo. Nočná liga je všetkým známa, niekoho to zaujíma, a preto o tom informujú v správach. Ja som si však všimol, že na štátnom športovom kanáli Match TV ten zápas vysielali celý v priamom prenose. Pritom o tom zápase hovorili aj všetky ostatné televízne stanice,“ opisuje vo svojom videu prekvapený Navaľnyj.

    „Stalo sa to hlavnou správou v krajine. V krajine, ktorá čelí ohromnému množstvu problémov: vysokej kriminalite, nízkej životnej úrovni, 20 % obyvateľov Ruska žije bez kanalizácie. Ale oni namiesto toho vysielajú v televízii hokej,“ pokračoval.

    „Nedávno som čítal odbornú biografiu Stalina. Píše sa tam, ako sa Stalin na konci svojho života dočista zbláznil a nútil všetkých ľudí okolo seba, aby s ním hrali všemožné zvláštne hry. Napríklad so sebou vždy nosil meter a všetkých svojich spolupracovníkov nútil, aby sa pokúsili uhádnuť, ako ďaleko stojí od nejakého stromu. Potom skutočnú vzdialenosť zmerali a vyhlásili víťaza. Vtedy už bolo všetkým jasné, že to nemá v hlave v poriadku. Mal vládnuť ohromnej krajine a namiesto toho sa zaoberal takými nezmyslami,“ uvádza ruský opozičný líder.

    „Nikto mu na to nemohol nič povedať. S Putinom je to rovnaké. Tí ľudia sú jednoducho už príliš dlho pri moci, zbláznili sa. Na tom zápase sa zúčastnili všetci moji obľúbenci, všetci tí občania Švajčiarska a Fínska, ktorí sú zároveň hlavnými predajcami ruskej ropy,“ poznamenal.

    „Blížime sa k tomu, že nám budú vládnuť ľudia, ktorí budú čítať osemhodinové prejavy. Toto je typický príznak, že človek je už príliš dlho pri moci. V jeho okruhu pritom nie sú žiadni ľudia, ktorí by mu na to mohli niečo povedať. Naopak, sú tam len ľudia, ktorí ho v tom podporujú.“

    - Reklama -