Migranti sa musia prispôsobiť, vyhlásil najvyšší taliansky súd a je z toho celonárodný poprask

    0
    Zachránení africkí imigranti (Autor: TASR)

    Kasačný súd rozhodol v pondelok a dnes toto rozhodnutie zverejnil online. V Taliansku, kde rapídne narastá populácia narodená v cudzine, vyvolalo rozhodnutie celonárodnú debatu.

    “Je zásadné, aby prisťahovalec prispôsobil svoje vlastné hodnoty hodnotám západného sveta, do ktorého sa slobodne rozhodol integrovať, a aby si v predstihu overil, či je jeho správanie zlučiteľné s miestnymi normami,” napísal kasačný súd.

    Jeho rozhodnutie zvrátilo odvolanie voči pokute vo výške 2000 eur, ktorú žiadateľ dostal, keď odmietol odovzdať svoj ceremoniálny nôž. Kirpan je pre sikhov skôr náboženský symbol ako zbraň.

    Vzhľadom na to, že rozhodnutie vyniesol najvyšší súd, je významným právnym precedensom.

    Predseda protiimigračne zameranej Ligy Severu Matteo Salvini rozhodnutie súdu privítal. “Ak to tvrdí Liga, je to rasizmus, ale dokonca aj v tomto prípade sme mali pravdu: buď sa budete integrovať, alebo pôjdete domov!!!,” reagoval na Facebooku.

    Podľa bývalého predsedu kasačného súdu Cesareho Mirabelliho sudcovia správne odmietli odvolanie na základe dôvodov verejnej bezpečnosti, ale zmienkou o západných hodnotách v zdôvodnení svojho rozhodnutia vstúpili na kontroverznú pôdu.

    - Reklama -