Kiska vysvetľoval cestu do Poľska, kam mala na palube letieť aj jeho dcéra. A reakcia výboru?

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)

    „Neboli preukázané tvrdenia, ktoré boli predmetom podania a tak bolo konanie bezpredmetné,” povedal predseda výboru Martin Poliačik (SaS).

    Prezident mal podľa podnetu od Smeru-SD a SNS zobrať do Poľska vládnym špeciálom svoju dcéru Natáliu a iné súkromné osoby. Zároveň sa zúčastnil na poklepaní základného kameňa mrakodrapu, ktorý má postaviť spoločnosť HB Reavis, v ktorej pracuje jeho dcéra.

    Podávatelia podnetu považujú za “neprípustné”, aby prezident SR chodil na súkromné podujatia vládnym špeciálom. A tiež, aby touto letkou vozil dcéru a iné súkromné osoby. V Kiskovom konaní videli viacnásobný konflikt záujmov a zneužitie štátnych peňazí na osobný a rodinný prospech a účel.

    Kiska vysvetlil, že dcéra na palube nebola, čo potvrdilo aj ministerstvo vnútra. “Ministerstvo nám poslalo zoznam pasažierov a dcéra prezidenta Kisku medzi nimi nebola,” doplnil Poliačik.

    V prípade poklepania základného kameňa Kiska argumentoval, že podobné akcie bývajú súčasťou programu zahraničných ciest. Odvolával sa na ekonomickú diplomaciu. V podnete voči nemu vidí pokračovanie pohonu na hlavu štátu. Voči tomu sa ohradil Pavol Goga zo Smeru-SD.

    - Reklama -