Hlas za Zemana je zlý vtip. Publicista a kňaz udrel na českého prezidenta za nedeľňajšie reči s Putinom

    0
    Ruský prezident Vladimir Putin a český prezident Miloš Zeman (Autor: TASR)

    „Miloš Zeman v čase vážnej vládnej krízy odišiel z krajiny k čínskym súdruhom a k Putinovi, aby nám všetkým názorne ukázal, kam ho srdce ťahá a kam by chcel ťahať našu krajinu. Pokus predstaviť sa ako Trumpov miláčik, ktorý stavia mosty medzi Východom a Západom, sa ukázal ako ďalší Zemanov trápny megalomanský výmysel. Na Západe ho nikto neberie vážne,“ poznamenal Halík na úvod a následne sa venoval nedeľňajšiemu Zemanovmu výroku, že novinárov treba likvidovať. Zeman ho vyslovil v diskusii s kremeľským vládcom, ktorý mu kontroval slovami, že ich stačí len obmedzovať.

    Zdroj: Facebook/Newsroom ČT24

    „Sotva to dopovedal, hovorca Ovčáček vyhlásil vopred za zlomyseľných hlupákov všetkých, ktorí zase určite nepochopia, aký podarený vtip to bol,“ všimol si ďalej Halík.

    „Inžinier Zeman povedal ten vtip lídrovi krajiny, kde sú opoziční novinári skutočne likvidovaní – spomeňme zavraždenie Anny Politkovskej a mnohých a mnohých ďalších. Je to prejav vrcholnej arogancie alebo príznak totálnej straty súdnosti? Zemanovu vtipnosť možno pripodobniť k štátnikovi demokratickej krajiny, ktorý by za Tretej ríše prišiel do Berlína a vodcovi frivolne povedal, že Židia sa majú likvidovať. Jeho hovorca by vzápätí spresnil, že predsa išlo len o neškodný vtip,“ podotýka Halík a pozastavuje sa nad tým, či je naozaj možné, že sa v Česku ešte stále nájdu ľudia, ktorí Zemanovi a jeho vtipom tlieskajú. „Môžeme hlas za takého politika chápať inak než ako naozaj zlý vtip?“ spýtal sa.

    „Tentoraz by som parafrázoval skôr miernejšiu reakciu Zemanovho kremeľského priateľa: Takýchto politikov určite nemáme likvidovať, avšak je životne nutné ich počet na kľúčových postoch redukovať,“ uzavrel.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -