V Česku sa do politického diania zapojili aj ľudia. Za odchod Babiša aj Zemana demonštrovali tisícky ľudí

    0
    Andrej Babiš, exminister financií ČR (Autor: SITA)

    Demonštrácia v Prahe pod názvom “Prečo? Preto!” je reakciou na minulotýždňový inzerát lídra hnutia ANO s jeho podobizňou s prelepenými ústami zverejnený v celoštátnych denníkoch, v ktorom tvrdil, že sa ho koaliční partneri chcú zbaviť.

    Zeman vyvolal nevôľu organizátorov, ktorí tvrdia, že chcú vyslať hlavne signál o značnom množstve ľudí nesúhlasiacich s oligarchickým správaním sa Andreja Babiša a konaním hlavy štátu v období vládnej krízy. Nepáči sa im hlavne postup pri nedávnom akte na Pražskom hrade, na ktorý premiér Bohuslav Sobotka prišiel bez demisie iba na konzultácie, avšak prezident pripravil všetko pre jeho rezignáciu, poďakoval mu za prácu a konštatoval, že nevidí dôvod na zopakovane tejto procedúry.

    Demonštrácia v českej metropole prilákala v hornej časti Václavského námestia podľa odhadov polície asi 20.000 ľudí. V strednej časti námestia vyzývatelia Miloša Zemana v blížiacich sa prezidentských voľbách, textár Michal Horáček i lekár Marek Hilšer, zbierali podpisy na podporu svojich kandidatúr. V Brne na Námestí slobody sa podľa odhadov zišlo asi 2000 občanov.

    - Reklama -