VIDEO Na východe Slovenska spadol policajný vrtuľník. Dvaja hasiči neprežili, policajti sú ťažko zranení

    0
    Miesto havárie vrtuľníka na východe Slovenska (Autor: ReproFoto Facebook/Polícia SR)
    Ako informuje na svojom Facebooku polícia k pádu došlo dnes pred 14.30. Podľa úvodných správ bol špirálovitý a na palube sa okrem dvoch policajtov nachádzali aj dvaja hasiči.
     
    “Prezident Hasičského a záchranného zboru potvrdzuje, že pád policajného vrtuľníka neprežili dvaja príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ),” informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ.

    Jeden z mužov zomrel podľa portálu tvnoviny.sk na mieste nehody. Druhý v košickej nemocnici. “Do našej nemocnice bol vrtuľníkom privezený mladý muž, ktorý bol v bezvedomí na umelej pľúcnej ventilácii. Pacient utrpel ťažkú polytraumu, poranenia hlavy a hrudných orgánov. Naši lekári ho asi 50 minút resuscitovali. Zraneniam, ktoré boli nezlučiteľné so životom, napokon podľahol,” uviedla pre TASR hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach Ivana Stašková.

    Dvaja zranení policajti sú v stabilizovanom stave v prešovskej nemocnici. “Jeden z nich je hospitalizovaný na oddelení úrazovej chirurgie. Je stabilizovaný, pri vedomí, mimo ohrozenia života. Utrpel zlomeninu pravej stehennej kosti, zlomeniny pravých rebier, ako aj tvárových kostí vpravo.
     
    Druhý pacient je hospitalizovaný na ARO – v bezvedomí, na umelej pľúcnej ventilácii. Utrpel mnohopočetné zlomeniny ľavej dolnej končatiny a mnohopočetné zlomeniny tvárových kostí. Je stabilizovaný, v kritickom stave,” informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove Renáta Cenková.
     
    Zdroj: Facebook/ Prezídium Hasičského a záchranného zboru
     
    “Dnes po pol tretej boli prešovskí hasiči vyslaní k pádu policajného vrtuľníka, ktorý sa zrútil vo vojenskom priestore letiska v Prešove. Na palube sa viezli štyri osoby, z ktorých dvaja sú príslušníci Hasičského a záchranného zboru. Všetky štyri osoby utrpeli ťažké zranenia a na mieste museli byť oživovaní. Pri udalosti zasahuje aj psychologická služba Hasičského a záchranného zboru,” uviedla Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ.
     
    Vrtuľník vzlietol v rámci cvičenia. “K zrúteniu došlo vo výške 100 metrov a 200 metrov od miesta vzletu. Štyri osoby na palube utrepeli ťažké zranenia,” píše polícia na sociálnej sieti. 
     
    Zdroj: Facebook/ Polícia Slovenskej republiky
     
    Video z miesta tragédie
     
    Zdroj: Facebook/ Polícia Slovenskej republiky

    Minúta ticha v parlamente

    Poslanci Národnej rady SR si dnes minútou ticha uctili obete havárie policajného vrtuľníka, ku ktorej došlo popoludní vo vojenskom priestore letiska v Prešove.

     Na minúte ticha za dve obete sa dohodli poslanci na grémiu. Na stíšenie ich vyzval podpredseda NR SR Béla Bugár (Most-Híd).
     
    Autor: Red, TASR
     
    - Reklama -