Schovávanie sa pred riešením rómskej problematiky… Kiska sa vyjadril k extrémizmu

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)
    “Zaujímalo ma, ako tieto problémy vidia z pohľadu jednotlivých miest. Každé mesto má totiž svoje špecifické problémy. Napríklad Krompachy – vysokú nezamestnanosť, Hlohovec a Dolný Kubín – dopravu. Všetci zúčastnení sa zhodli na jednom, a to, že štát má fungovať pre ľudí. Pretože pokiaľ nám zlyháva fungovanie štátnych inštitúcií, tak to je živná pôda pre nárast extrémizmu,” povedal TASR prezident po skončení rokovania.
     
    Primátori a starostovia ho informovali aj o rómskej problematike. “Schovávanie sa pred riešením rómskej problematiky je ďalší z problémov, ktorý vyvoláva nárast extrémizmu,” zdôraznil s tým, že sám chce tieto témy, ako už viaceré pred tým, otvárať a upozorňovať na ne.
     
    Pred stretnutím so starostami a primátormi vo Zvolene Kiska krátko pobudol v neďalekej Sielnici s členmi Komory kominárov SR, ktorí tam majú valné zhromaždenie. Kominári mu práve v deň svojho sviatku odovzdali sošku patróna kominárov a hasičov sv. Floriána. Členovia Komory kominárov SR majú podľa cechmajstra Trnavského kraja Miroslava Ledeckého s hlavou štátu dobrý vzťah a každoročne mu napríklad vinšujú na novoročnej omši v Katedrále sv. Martina v Bratislave.
     
    - Reklama -