Prečo Smer nepostihol Mečiarov osud? Fica vraj vzkriesil tento človek

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Keď po minuloročných parlamentných voľbách stratil Smer v preferenciách a zhoršil sa aj Ficov zdravotný stav, korunu všetkému negatívnemu nasadila v Smere nová kauza okolo podnikateľa Ladislava Bašternáka, respektíve Roberta Kaliňáka.

    Mimoriadne ošemetnú situáciu však pomohol Smeru, lepšie povedané samotnému Ficovi, vyriešiť staronový mediálny poradca premiéra Erik Tomáš. Tak to aspoň tvrdí vo svojom najnovšom článku zástupca konzervatívneho denníka Postoj Martin Hanus.

     „V Smere vám aj tí, ktorí Tomáša nevedia vystáť, potvrdia, že jeho návrat na úrad vlády bol úplne kľúčový. Bol to jednoducho Tomáš, ktorý Roberta Fica opätovne naštartoval. Erik Tomáš nie je totiž len jeho marketingovým poradcom, premiér sa s ním radí vo všetkom, aj v obsahových otázkach,“ upozorňuje Hanus.

    Autor  sa tiež zamýšľa nad tým, do akej miery pomohla práve sivá eminencia Tomáš odvrátiť pozornosť od smeráckych káuz upozornením na kauzu kapitán v podaní predsedu parlamentu Andreja Danka. Tak či onak je dôležitosť Erika Tomáša v štruktúrach strany podľa Hanusa nespochybniteľná.

    „Tomáš bol pri Ficovi aj počas jeho druhej vlády, no tentoraz jeho zásluha na politickom vzkriesení Fica z neho robí jedného z najvplyvnejších ľudí v Smere,“ má jasno autor.

    A ako Hanus dodáva, limity a ambície terajšieho mediálneho poradcu Smeru momentálne ťažko odhadovať. Tomášove plány do budúcnosti však môžu byť riadne smelé.

    „Za týmto tajomným závojom sa stal Erik Tomáš neoceniteľnou pravou rukou Roberta Fica, témou v Smere je aktuálne to, kam až siahajú jeho ambície.“

    - Reklama -