Trump sa nezmení. Vždy to bol a bude „promotér“, pre ktorého sú fakty druhoradé. Zaujímavé postrehy o šéfovi Bieleho domu, ktoré vraj médiám unikli

    0
    Americký prezident Donald Trump (Autor: TASR)
    O prístupe médií k prezidentovi Trumpovi a jeho administratíve píše kriticky portál Politico, ktorý poukazuje na viacero vecí v súvislosti s prístupom k novej hlave štátu. Mediálni kritici z celého sveta sa pre portál vyjadrili, čo novinári ešte stále nepochopili o Trumpovi. 
     
    Podľa Gwendy Blairovej, autorky publikácie o Trumpovej rodine (The Trumps: Three Generations of Builders and a President), médiá až príliš často zabúdajú na to, že „samotný Trump nás učí, ako pracuje, a často to funguje“. Blairová tvrdí, že tlač zabudla aj na „silu odvádzania pozornosti“. V tomto smere autorka spomína raketový útok v Sýrii, ktorý podľa nej poslúžil ako odvedenie pozornosti od údajného spojenia Trumpovej administratívy s Ruskom. 
     
    Blairová píše, že Trumpovi sa podarilo doviesť do dokonalosti aj „silu ukrivdenia“, ktorú úspešne používa. „Keď začne byť príliš dusno, tak sa utiahne k sebaľútosti a urobí zo seba napríklad obeť údajného odpočúvania zo strany Baracka Obamu,“ tvrdí autorka. 

    Trump sa nezmení

    „Ktokoľvek si myslel, že sa Trump otočí a bude z neho konvenčnejšia politická osobnosť, keď zloží prísahu, absolútne nepochopil jeho psychiku,“ tvrdí Kurt Bardella, prezident spoločnosti Endeavor Strategies v úvode svojho krátkeho príspevku pre Politico. Trump podľa neho vždy bol a bude „promotér“, u ktorého sú fakty a podrobnosti druhoradé. „Nech sa stane čokoľvek, Trump sa nezmení a jeho priaznivci to ani nechcú,“ tvrdí. 
     
    Jediná príležitosť, pri ktorej Trump podľa Bardellu pôsobil ako prezident, bol jeho prvý príhovor v Kongrese. „Na hodinu hral Trump prezidenta a kľúčové je tu slovíčko hral. O pár dní neskôr už obvinil svojho predchodcu z toho, že mu nechal odpočúvať kancelárie,“ píše Bardella. 
     
    Tvrdenia, že Trump je mentálne nestabilný, ktoré šírili niektoré americké médiá, sa podľa profesora Johna McWhortera z Kolumbijskej univerzity zmenili na klišé. „Oslavovaná idea, že Trump je mentálne nestabilný, nekonečne omieľaná médiami, je slabá. Je takmer zvláštne predstierať, že je patologickým znakom, ak si niekto len ťažko priznáva, že nemá pravdu,“ konštatuje profesor. 
     
    Šéfeditor portálu Washington Free Beacon Matthew Continetti zase varuje médiá pred ignorovaním Američanov, ktorí podporili Trumpa vo voľbách. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -