Ďalší z kotlebovcov čelí obvineniam. A hrozí mu poriadne tvrdý trest

    0
    Poslanec ĽSNS Milan Mazurek (Autor: SITA)
    Padlo ďalšie obvinenie z extrémizmu a znova je mierené na poslanca Ľudovej strany Naše Slovensko. Šéf NAKA (Národnej kriminálnej agentúry) Peter Hraško pre Plus JEDEN DEŇ potvrdil, že ide o 23-ročného poslanca Milana Mazureka. O tom, že tohto člena ĽSNS pravdepodobne preveruje polícia v súvislosti s extrémizmom, sme písali TU v čase, keď Marian Kotleba obhajoval Stanislava Mizíka na tlačovej konferencii.  
     
    Podľa Hraška sa mal obvinený poslanec Mazurek dopustiť „trestného činu podnecovania, hanobenia a vyhrážania osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu“. 
     
    Mazurek je na tom však údajne horšie ako Mizík. Hrozí mu totiž vyššia trestná sadzba než jeho staršiemu straníckemu kolegovi. Dôvodom má byť to, že sa mal dopustiť „závažnejšieho spôsobu extrémizmu“. Vyšetrovateľ ho údajne obvinil z apartheidu a diskriminácie skupiny osôb. V prípade preukázania viny hrozí podľa Plus JEDEN DEŇ Mazurekovi ako poslancovi osem až pätnásť rokov vo väzení.
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -