Zastavte Macrona, vyzvala Le Penová voličov Mélenchona

    0
    Marine Le Penová (Autor: TASR)

    Le Penová voličov ľavičiara Mélenchona vyzvala, aby odsunuli nabok “hádky a rozpory, pretože ide o veľa”. Informovala o tom francúzska televízna stanica LCI. Mélenchon zatiaľ nepodporil ani jedného z kandidátov, ktorí postúpili do druhého kola. Vzťahy s ním Le Penová označila za “prinajmenšom súťaživé”.

    Mélenchon avizoval, že dnes zverejní video, v ktorom vyjadrí svoj názor k prezidentským kandidátom, ktorí o hlasy voličov zabojujú v nedeľňajšom druhom kole volieb. Favoritom je podľa prieskumov Macron.

    Spolupracovníci Mélenchona na výzvu kandidátky FN rýchlo zareagovali. “Netreba sa nechať zmiasť. Toto sú drobné volebné manévre, nie je to veľmi dôstojné,” vyhlásil vo vysielaní francúzskej televízie BFMTV Mélenchonov hovorca Alexis Corbiere.

    Le Penová využila videonahrávku aj na útok na svojho súpera Macrona. Označila ho za “bankára”, ktorý nie je ochotný poskytnúť ochranu pracovníkom a za “arogantného finančníka”. Vyhlásila, že líder hnutia Vpred! nie je kandidátom zmeny, ale len “horším pokračovaním Francoisa Hollanda”.

    Kandidátka FN sa snaží presvedčiť Mélenchonových voličov aj grafikou, v ktorej poukazuje na podobnosti v ich volebných programoch. Obaja majú napríklad odmietavý postoj k EÚ a NATO, presadzujú ekonomický protekciozmus a sociálne výhody pre chudobných a dôchodcov.

    - Reklama -