Hlina sa spojí aj so Smerom. Ide mu len o moc, udrel Pčolinský

    0
    Alojz Hlina a Peter Pčolinský (Autor: TASR)

    Čitateľ vystupujúci pod prezývkou KODIAK sa pýtal na dopravnú situáciu v Prešove, kde Pčolinský kandiduje za predsedu samosprávneho kraja. Zaujímalo ho, v akom štádiu je zlepšovanie dopravnej situácie v druhom najväčšom meste východu a čo bude s toľko omieľaným obchvatom. Súčasná dopravná situácia, keď kamióny a diaľková preprava prúdia cez stred mesta, je totiž podľa jeho slov katastrofa. Neviete to (obchvat) pourgovať?“ apeloval na Pčolinského čitateľ.

    Podľa Pčolinského by sa mali v prvom rade urgovať najmä poslanci za vládnu koalíciu, ktorí majú priamy dosah na predsedu vlády a ministrov, a oni by mali zase ďalej urgovať tých. Rovnako by bolo potrebné urgovať súčasného predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Petra Chudíka, ktorý je tiež poslancom vládnej strany SmerPčolinský zároveň prízvukuje, že pán Chudík a poslanci PSK sú pri moci už dlhé roky a za ten čas stále nedokázali nič vyriešiť.

    KDH a jeho koketovanie so Smerom

    Čitateľka PL Antonia hovorí o zrade DNA KDH, takto nejako totiž vníma, ako ona hovorí, koketovanie strany kresťanských demokratov s vládnym SmeromJe síce pravda, že politická scéna smeruje k tomu, ak sa bude ignorovať Kotlebaže bez Fica sa koalícia postaviť nedá, pochopil to Hlina ako prvý a zaútočil na voličov Smeru? pýta sa Antonia podpredsedu Sme rodina. Podľa nej totiž ide zo strany Alojza Hlinu o bezpohlavné vyjadrenie, keď tvrdí, že so SMER-om určite áno, ak sa urobia personálne zmeny, keďže za takouto formuláciou sa podľa nej môže skrývať hocičo. Pritom národne orientovaná kresťanská strana ako KDH by sa tu podľa jej slov zišla a volilo by ju nenormálne veľa ľudí. 

    „Od KDH a Hlinu sa ani nič iné čakať nedá. Jemu ide len o to, aby sa dostal k moci, a spojí sa s kýmkoľvek, aby tú moc mal,“ tvrdí Pčolinský. 

    Vysunutá kancelária v plnej prevádzke

    Strana Sme rodina otvorila nedávno aj svoje ďalšie vysunuté pracovisko, tentoraz v okrese Vranov nad Topľou. Začiatkom marca tam vzniklo Centrum pomoci občanom – vysunutá kancelária. Čitateľa Workera zaujíma, ako si centrum zatiaľ plní svoj cieľ a ako sa mu darí pomáhať ľuďom, ktorí hľadajú oporu. 

    Od 1.marca, keď bolo centrum oficiálne otvorené, prijali podľa Pčolinského už desiatky ľudí, ktorí sa na nich obrátili so svojimi problémami osobne alebo aj prostredníctvom mailu či sociálnych sietíNiektorým sme pomohli, iným poradili, ale nikdy sme neodmietli nikoho si minimálne vypočuťNerobíme zázraky na počkanie, ale častokrát ľudom stačí aj rada, ako postupovať,“ vysvetľuje poslanec. 

    Okrem toho podľa jeho slov napísali množstvo listov na viaceré úrady a absolvovali aj niekoľko osobných stretnutí na úradoch, kde riešili konkrétne problémy konkrétnych ľudí. Čo sa týka charakteru samotných problémovs ktorými sa na nich ľudia obracajú, ide podľa Pčolinského slov najmä o exekúcie, osobné bankroty, komunikáciu s úradmi, pomoc pre ZŤP, nevyplatenie mzdy a podobne. Doterajšie fungovanie vysunutej kancelárie hodnotí pozitívne.

     

    - Reklama -