Trumpová na diskusii žien v Berlíne bránila svojho otca

    0
    Donald J. Trump, 45. prezident USA (Autor: TASR)

    Ivanka Trumpová sa na diskusii o ekonomickom a kariérnom raste žien zúčastnila spoločne s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, s generálnou riaditeľkou Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeovou či s holandskou kráľovnou Máximou.

    Piskot z publika sa ozval, keď Trumpová (35) svojho otca popísala ako “obrovského podporovateľa rodín a ich prosperity”, priblížila spravodajská stanica BBC.

    Trumpová reagovala aj na mediálnu kritiku svojho otca v súvislosti s hanlivými či obscénnymi výrokmi o ženách. Uviedla pritom, že svojho otca v takomto opise nespoznala, a nespoznali by ho ani “tisíce” ďalších žien, ktoré pre neho v minulosti pracovali.

    “Povzbudil ma a umožnil mi dosiahnuť úspech. Vyrastala som v dome, v ktorom neexistovali prekážky ohľadne toho, čo by som mohla dokázať,” dodala. 

    Dcéra Donalda Trumpa pricestovala do Berlína na priame pozvanie nemeckej kancelárky. Jej návšteva v Nemecku bola vnímaná aj ako pokus o vytvorenie ďalšej komunikačnej línie medzi nemeckou vládou a americkým prezidentom. 

    Trumpová počas pobytu v Berlíne navštívila odbornú školu, americkú ambasádu aj známy Pomník zavraždeným Židom Európy neďaleko Brandenburskej brány.

    - Reklama -