Alexej Navaľnyj ako nacista. Ruským internetom koluje zaujímavé video, opozícia ukazuje na Kremeľ, ten dáva ruky preč

    0
    Alexej Anatolievič Navaľnyj (Autor: Facebook, ??????? ?????????)
    Podľa neho mali snímku o Navaľnom možnosť zhliadnuť tento týždeň študenti Vladimírskej štátnej univerzity. Kritik súčasného režimu je v nej vykreslený ako nacionalista so sklonmi ku korupcii.
     
    Snímka sa však nezastaví len pri týchto obvineniach. Diváci sa mohli dopočuť aj o tom, že Navaľnyj je v skutočnosti nacista.
     
    Celý text je TU.
     
    Vo videu nazvanom Hitler 1945/Navaľnyj 2018sa, ako server píše, napríklad pripomína Navaľného účasť na nacionalistickom ruskom pochode pred niekoľkými rokmi. V samotnom závere snímky sa potom postava Putinovho kritika mení na siluetu nacistického vojaka, ktorého zachvátia plamene.
     
    Rozprávač pri tomto výjave divákom sľubuje, že Navaľného osud je spečatený, lebo politická mŕtvola sa začne rozkladať, hneď ako zdvihne ruku do nacistického pozdravu.
     
    Zábery z premietania filmu sa neskôr dostali aj na internet. Podľa servera najmä mladí Rusi došli veľmi skoro k záveru, že za celou snímkou stoja ľudia blízki súčasnému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov však tieto špekulácie poprel.
    - Reklama -