Kandidát na župana Droba má veľké plány. Toto chce presadiť v Bratislavskom kraji

    0
    Juraj Droba so synom Jurajom (Autor: archív J.D.)

    Droba poukázal aj na prípad zdevastovaného objektu bývalej škôlky na Znievskej ulici. Podpredseda BSK Igor Bendík (SaS) ponúkol budovu na Znievskej ulici mestskej časti Petržalka za symbolické euro s podmienkou, že tam vznikne materská škola. Keďže zriaďovateľom materských škôl je príslušná mestská časť, poslanec BSK a mestskej časti Petržalka Ján Karman (SaS) navrhol do programu budúcotýždňového zasadnutia miestneho zastupiteľstva zaradiť materiál, ktorý by riešil rozšírenie kapacity materských škôl v Petržalke. 

    “Toto je jedným z možných riešení alarmujúceho nedostatku miest v materských školách v Petržalke. Práve na tomto prípade je vidieť, aká nutná je spolupráca medzi orgánmi štátnej samosprávy, to znamená župou, mestom a mestskými časťami,” podotkol Droba. On sám by rokoval nielen s mestskou časťou, ale aj s magistrátom, ktorý vlastní pozemok pod budovou s cieľom dospieť k spoločnému výsledku. “Tým by bolo, aby na spomenutom mieste vzniklo školské zariadenie, ktoré bude slúžiť predovšetkým potrebám obyvateľov mestskej časti Petržalka,” poznamenal.

    Podľa Drobu je potrebné vyhľadať aj ďalšie nevyužité budovy, ktoré sú v správe BSK a ponúknuť ich mestským častiam či obciam. “Netreba čakať, kým sa budovy stanú neobývateľnými a schátrajú, ako sa nám to teraz mnohokrát deje pred očami,” povedal Droba.

    Svoju kandidatúru na post šéfa BSK doteraz okrem Drobu oficiálne potvrdil bratislavský mestský poslanec a vicestarosta mestskej časti Jarovce Jozef Uhler a predseda Strany zdravotne a sociálne znevýhodnených občanov Ľubomír Kolárik. Taktiež aj spevák, moderátor a podnikateľ Martin Jakubec, líder neformálnej občianskej platformy Statoční ľudia slobody Rastislav Blaško, starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto i súčasný poslanec krajského zastupiteľstva BSK Rudolf Kusý a bývalý primátor Bratislavy a exminister školstva Milan Ftáčnik. 

    Kandidatúru zatiaľ zvažuje podľa zistení TASR starosta bratislavských Vajnôr a mestský poslanec Ján Mrva. Už o tretí mandát v rade sa podľa všetkého pokúsi aj súčasný šéf kraja Pavol Frešo. Hoci svoju kandidatúru oficiálne neohlásil, jeho najbližší spolupracovníci TASR potvrdili, že “je to na 90 percent isté”.

    - Reklama -