V Rusku hrozil ďalší útok. Zmarili ho tajní agenti

    0
    Výbuch v petrohradskom metre (Autor: TASR)
    Informovala o tom dnes v Moskve Federálna bezpečnostná služba (FSB), podľa ktorej podozriví prišli o život pri prestrelke, keď so zbraňami v rukách kládli odpor pri zatýkaní.
     
    Operácia FSB sa uskutočnila vo Vladimirskej oblasti ležiacej východne od Moskvy.
     
    Podľa FSB boli podozriví, narodení v rokoch 1991 a 1987, v kontakte s verbovačmi z medzinárodných teroristických organizácií, prejavovali záujem o výrobu bombových náloží a vyjadrovali pripravenosť spáchať teroristické útoky na území Ruska.
     
    Tlačová služba FSB dodala, že na mieste operácie FSB sa našli komponenty na výrobu výbušného zariadenia, samopal AK-74 a pištoľ Makarov, ako aj náboje.
     
    Riaditeľ FSB a predseda Národného protiteroristického výboru Aleksandr Bortnikov pred niekoľkými dňami informoval, že vlani v Rusku odvrátili 16 teroristických útokov, ktoré sa mali odohrať v deviatich mestách: Moskve, Petrohrade, Krasnojarsku, Jekaterinburgu, Tule, Ufe, Soči, Novosibirsku a Nižnom Novgorode. Príslušníkmi odhalených a neutralizovaných teroristických buniek boli často aj občania republík Strednej Ázie.
     
    Stredoázijské republiky sa čoraz častejšie spomínajú ako živná pôda pre islamistických extrémistov. Napríklad aj nedávny atentát v petrohradskom metre, pri ktorom prišlo o život 14 ľudí, spáchal rodák z Kirgizska žijúci dlhodobo v Rusku.
     
    - Reklama -