Le Penová sa v prípade víťazstva nechce sťahovať do Elyzejského paláca

    0
    Sídlo prezidenta Francúzska - Elyzejský palác (Autor: TASR)

    Le Penová to podľa spravodajského kanála LCI vyhlásila v utorok v relácii Demain président (Zajtra prezidentom), v ktorej televízia TF1 predstavuje svojim divákom jednotlivých kandidátov prezidentských volieb vypísaných na 23. apríla a 7. mája, ak sa bude musieť konať druhé kolo hlasovania.

    Neochotu sťahovať sa do prezidentského sídla pred časom v rozhovore pre televíziu France 2 vyjadril aj Le Penovej životný partner Louis Aliot, ktorý je podpredsedom Národného frontu (FN). 

    Pre autorku pripravovanej knihy o Le Penovej sa Aliot okrem toho vyjadril, že v prípade víťazstva svojej družky vo voľbách sa mieni stiahnuť do úzadia. Vysvetlil, že podľa jeho názoru “Francúzi nevolia pár, ale prezidenta či prezidentku”. 

    V nedávnom rozhovore pre televíziu BFMTV spresnil, že sa stiahne z politiky na celoštátnej úrovni, ale bude sa venovať lokálnej politike v meste Perpignan.

    Le Penová má zo svojho prvého manželstva s podnikateľom Franckom Chauffroyom tri deti: dcéru Jehanne, narodenú v roku 1998, a dvojčatá – dcéru Mathilde a syna Louisa, ktorí sa narodili v roku 1999.

    Louis Aliot je tiež rozvedený a z manželstva má dve deti vo veku 13 a 16 rokov. S Le Penovou tvoria pár od roku 2009. Spoločne vlastnia dom v mestečku Millas pri Perpignane vo východných Pyrenejach. 

    V súvislosti so sídlom francúzskych prezidentov sa súčasný prezident Francois Hollande stal neraz terčom kritiky opozície za to, že v Elyzejskom paláci “na úkor daňových poplatníkov” ubytoval svoju priateľku, francúzsku herečku Julie Gayetovú. 

    - Reklama -