Týmto by sa zastavila táto šialená, nekontrolovaná situácia, ktorá nás ťahá ku dnu, prezradila svoje plány Le Penová

    0
    Marine Le Penová (Autor: TASR)

    “Rozhodla by som sa pre moratórium na všetku legálnu imigráciu, čím by sa zastavila táto šialená, nekontrolovaná situácia, ktorá nás ťahá ku dnu,” povedala líderka Národného frontu (FN) na predvolebnom mítingu v Paríži.

    Francúzsko podľa nej musí zaviesť “prísnejšie, racionálnejšie, ľudskejšie a zvládnuteľnejšie” pravidlá prisťahovalectva. Francúzski voliči si môžu vybrať medzi “divokou globalizáciou” jej rivalov alebo jej vlastenectvom, dodala.

    Le Penová v stanovisku ďalej poukázala na “šokujúci nárast hrozieb a útokov” vo Francúzsku – po tom, ako boli zatknutí dvaja podozriví radikáli plánujúci teroristický čin. Politička tvrdí, že je to výsledok “islamského fundamentalizmu”, ktorý sa vo Francúzsku za ostatných desať rokov “exponenciálne rozšíril”.

    Prieskumy verejnej mienky naznačujú, že Le Penová sa pred nedeľňajším prvým kolom volieb drží s minimálnym odstupom od centristu Emmanuela Macrona, pripomína spravodajská stanica BBC. Obaja zmienení kandidáti by sa mali dostať aj do rozhodujúceho druhého kola, ktoré sa bude konať 7. mája. Favoritom na celkové víťazstvo je Macron.

    O kreslo v Elyzejskom paláci sa uchádza 11 kandidátov. Zhruba jedna tretina francúzskych voličov však stále nie je rozhodnutá; ide o jedny z najnepredvídateľnejších francúzskych volieb za uplynulých niekoľko desaťročí.

    - Reklama -